Μια μεγάλη αγκαλιά για τα άτομα με αυτισμό στη Γλυφάδα




Αρωγός του μηνύματος «Η Φιλία είναι Δώρο» έγινε η Γλυφάδα!

Σε μια μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από το Δημαρχείο, εκατοντάδες πολίτες έψαξαν και βρήκαν τα «κουδούνια φιλίας» που ήταν κρεμασμένα σε διάφορα σημεία στο εμπορικό κέντρο, στο πλαίσιο εκστρατείας που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον παγκόσμιο εθελοντικό οργανισμό Best Buddies για τη στήριξη των ατόμων με νοητική υστέρηση και αναπτυξιακές διαταραχές. «Είναι μια διεθνής προσπάθεια και χαιρόμαστε πάρα πολύ που γινόμαστε ενεργοί συμμέτοχοι σε αυτή τη δράση. Στην πόλη μας έχουμε ήδη δρομολογήσει την κατασκευή ενός πρωτοποριακού ειδικού σχολείου για παιδιά από όλη την Αττική.

Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν αρκεί μόνο να φτιάχνουμε υποδομές αλλά απαιτείται να ενσωματώσουμε τα παιδιά αυτά σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, να τους προσφέρουμε μια μεγάλη αγκαλιά. Με τη σημερινή μας δράση αυτό το μήνυμα θέλουμε να επικοινωνήσουμε: ότι η αγκαλιά αυτή πρέπει να είναι αυτονόητη», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που έδωσε πολλή αγάπη και μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή γιορτή.

Παρόντες στη δράση, που συντόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, ήταν η βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τα Άτομα με Αναπηρία Άννα Καραμανλή, η οποία υπογράμμισε ότι η στήριξη των ΑμεΑ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ εστιάζοντας μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία του κυβερνητικού προγράμματος, καθώς και ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος μέσα από την αναφορά στην προσωπική του ιστορία, εξήρε την σπουδαιότητα της στήριξης των ατόμων αυτών σε όλα τα επίπεδα.



Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο που επιτελεί η δημοτική αρχή της Γλυφάδας «για τα όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Εν Πλω» Γλυφάδας Ντίνα Σταύρου, ενώ εκπρόσωποι των Best Buddies Ελλάδας αναφέρθηκαν στην εξαιρετικά σημαντική δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού. Με συγκινησιακή φόρτιση και ενθουσιασμό, άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού μίλησαν για τη δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα ύστερα από δύο χρόνια παύσης λόγω πανδημίας και κάλεσαν τον κόσμο να ξεκινήσει την αναζήτηση για τα «κουδούνια φιλίας» ! #BestBuddiesBells#BestBuddiesGreece

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.