Με ξεναγούς τα παιδιά η επίσκεψη της Εκπροσώπου του ΟΗΕ σε δομές ασυνόδευτων ανηλίκων
Πολλές παιδικές αγκαλιές περίμεναν την Ειδική Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη βία κατά των παιδιών, Δρ. Najat Maalla σε δύο δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα («The Home Project» και «Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων»), στη μία από τις οποίες φιλοξενούνται παιδιά που έχουν φτάσει από την Ουκρανία.

Συνοδευόμενη από την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη και τον Ειδικό Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, αλλά και την Πρόξενο της Ουκρανίας κ. Άννα Τισένκο, η κ. Maalla συναντήθηκε με αγόρια και κορίτσια που φιλοξενούνται στη χώρα μας και που ανέλαβαν να την ξεναγήσουν σε μια σπάνια στιγμή επικοινωνίας γεμάτη εκπλήξεις.

Παιδίατρος η ίδια, βρέθηκε στα δωμάτιά τους και στους χώρους μελέτης και ψυχαγωγίας τους, ενημερώθηκε από τους συντονιστές, συζήτησε για πολλή ώρα με τα παιδιά ζητώντας να ξετυλίξουν τα όνειρά τους και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση φιλοξενία παιδιών που ξέφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως είπε, θα πρέπει να δώσουμε «φωνή στα παιδιά» και να ακούσουμε με προσοχή τις αγωνίες για το μέλλον τους. Η κ. Maalla υπογράμμισε επίσης τον αδιαμφισβήτητο ρόλο της εκπαίδευσης στην ομαλή ένταξη των παιδιών, δίνοντας παράλληλα έμφαση και στις γενικότερες δράσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τη μουσική.Επισήμανε ακόμα την ουσιαστική πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στο ολοκληρωμένο πλαίσιο παιδικής προστασίας που προσφέρει η χώρα μας, με βάση το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Πριν από την αναχώρησή της και αφού συνεχάρη τους συντονιστές των δομών για  το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν, ευχήθηκε στα παιδιά να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα στη νέα προοπτική ζωής που ανοίγεται μπροστά τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.