Μήνυμα Δένδια για τα 43 χρόνια από την ένταξη μας στην ΕΟΚ




To μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για την συμπλήρωση 43 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ: “43 χρόνια από από την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην τότε Ε.Ο.Κ. Χάρη στις ενέργειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα έγινε το 10ο μόλις μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Συμμετέχει έκτοτε στο μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας κρατών στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Επρόκειτο για κορυφαία στρατηγική επιλογή. Είχε ως αποτέλεσμα, πέραν της συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, τη γεωπολιτική της θωράκιση και την κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων.”

Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ. Αυτό το κατάφερε μόλις 30 χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Μόλις πέντε χρόνια μετά την πτώση της επταετούς δικτατορίας. Τίποτα εκείνες τις εποχές δεν ήταν δεδομένο. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή η Ελλάδα έκανε ένα τεράστιο βήμα το οποίο μέχρι και σήμερα καθορίζει τον βηματισμό της. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ήταν το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος δάκρυσε όταν το είδε να παίρνει σάρκα και οστά.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.