Καθαρισμός της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου, σε συνεργασία με την εταιρεία NielsenIQ Greece και στο πλαίσιο της προσπάθειας ενθάρρυνσης φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της πόλης μας, μαζί με ομάδα εργαζομένων και εθελοντών.
Η δράση πραγματοποιήθηκε, με αφετηρία την εκβολή του ρέματος της Πικροδάφνης και φτάνοντας μέχρι τον Μπάτη, όπου συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν απορρίμματα και απόβλητα.

Τους συμμετέχοντες εθελοντές στην πρωτοβουλία, υποδέχθηκαν και τους ευχαρίστησαν, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.
Παράλληλα με τον καθαρισμό υπήρξε ενημέρωση των εθελοντών γύρω από τα ιστορικά στοιχεία του χώρου, αλλά και για θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σχετικά με τις πολιτικές και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, για την ανάπλαση και την αξιοποίηση της παραλίας.
Ανάλογες δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και εθελοντές, θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.