Η τραγική ιστορία του Θύμιου – «Θύτης» ή θύμα μιας νοσηρής κοινωνίας; (VIDEO)




«Θύτης» ή μήπως θύμα τελικά, μιας νοσηρής και βαθιά άρρωστης κοινωνίας που ψάχνει τον αποδιοπομπαίο τράγο για να βγάλει πάνω του τα κόμπλεξ, τις ανασφάλειες και την έλλειψη παιδείας που τη συνοδεύει;
Το βίντεο με τον άγνωστο φαινομενικά άνδρα που τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συνοδεύεται από πηχυαίους τίτλους «όπως τρόμος με πριόνια και τσεκούρια στον Πύργο» ή «μανιακός καταδιώκει πολίτες» και άλλα συναφή, μάλλον τελικά απέχει πολύ από το τι πραγματικά ισχύει.

Και αυτό γιατί πίσω από την ιστορία του ανθρώπου που γρήγορα βιάστηκαν κάποιοι να καταδικάσουν ως μανιακό που κυνηγά στη μέση του δρόμου αθώους πολίτες κρύβει πίσω της μια σειρά από τραγικά γεγονότα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την πράξη του, ωστόσο αποδεικνύουν ότι πολλές φορές η δράση (και ειδικά όταν αυτή πολλές φορές είναι απάνθρωπη) φέρνει και αντίδραση!

Τα έχασε όλα σε μια στιγμή…

Ο Θύμιος, 40 χρονών σήμερα, μέχρι το 2008 είχε μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι. Τότε όμως και μέσα σε μία στιγμή όλα άλλαξαν!

Εβρισκόμενος στην Τρίπολη όπου ζούσε και εργαζόταν, είχε ένα τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε το οποίο εκτός από τα κατάγματα που του επέφερε, του στέρησε και το μισό του πρόσωπο αφού καταστράφηκε όλη η άνω γνάθος του με αποτέλεσμα έκτοτε να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να φάει και να μιλήσει.



Έχασε τη δουλειά του, έχασε τους φίλους του, το χαμόγελό του, έχασε όλα αυτά που για πολλούς θεωρούνται δεδομένα. Πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Πύργο και να ζήσει αξιοπρεπώς με το πολύ μικρό επίδομα που λαμβάνει το οποίο μόλις και μετά βίας αρκεί για να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, ένα σπίτι το οποίο πολλάκις έχει γίνει στόχος ανεγκέφαλων οι οποίοι κατά καιρούς προσπάθησαν να του κάνουν την ήδη πολύ δύσκολη ζωή του δυσκολότερη πετώντας του πέτρες και κροτίδες και κοροϊδεύοντάς τον χωρίς να διστάζουν πολλές φορές να καυχηθούν κιόλας για τα «επιτεύγματά» τους.

Αυτή είναι λίγο – πολύ η ζωή του Θύμιου τα τελευταία χρόνια… μια ζωή την οποία ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ζει στη σκιά αναζητώντας εγκαταλελειμμένα σπίτια για να μείνει αφού ακόμα και άνθρωποι της γειτονιάς τονίζουν ότι τον βλέπουν πολύ σπάνια ενώ ο ίδιος απασχόλησε πριν κάποια χρόνια τις Αρχές όταν σε οίκημα στο οποίο στεγαζόταν είχαν βρεθεί κλοπιμαία.

Το μπούλινγκ του «όπλισε» το χέρι;

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» τόσο από κατοίκους της περιοχής όσο και από αστυνομικές πηγές, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο Θύμιος φαίνεται πως έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα μιας τέτοιας επίθεσης σαν αυτές που προαναφέραμε.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν είδαμε έναν άνδρα να κρατά αντικείμενο στο χέρι και να έχει εμπλακεί σε ανθρωποκυνηγητό με άλλους νεαρούς, εκ των οποίων σίγουρα ο ένας φέρεται να κρατά αιχμηρό – πιθανότατα- αντικείμενο χωρίς ωστόσο κανείς να ασχοληθεί με το τι ήθελαν αυτοί εκεί, παρά μόνο στάθηκαν στο τι έκανε εκεί ο 40χρονος που απ’ ότι φαίνεται δεν άντεξε και «όπλισε» το χέρι του είτε για να κάνει κακό σε αυτούς που του καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια, είτε για τους τρομάξει και να τον αφήσουν ήσυχο…

Το συγκεκριμένο συμβάν φαίνεται να έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και κυρίως στο διάστημα 2 με 5 τα ξημερώματα και είναι λογικό να έχει προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες.

Εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάντως, η Αστυνομία δεν έλαβε ούτε είχε λάβει μέχρι αυτή τη στιγμή κάποια καταγγελία στα χέρια της όμως έχει ξεκινήσει την αναζήτησή του συγκεκριμένου ανθρώπου γιατί από τη μέρα που το θέμα πήρε έκταση, τα ίχνη του έχουν χαθεί και εκφράζονται φόβοι ακόμα για την ίδια του τη ζωή.

Το θέμα όπως προείπαμε έχει λάβει διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή προκειμένου να μην συμβεί κάτι μη αναστρέψιμο.

Έχει ευθύνη η Πολιτεία να ασχοληθεί με την περίπτωση του 40χρονου άνδρα και να του εξασφαλίσει ένα ιδανικότερο επίπεδο διαβίωσης απομακρύνοντάς τον από το περιθώριο στο οποίο η ίδια η κοινωνία μας τον ανάγκασε να μπει…

«Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει»

Μια άτυχη και τραγική στιγμή του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή. ο Θύμιος, όπως διαβάσατε και πιο πάνω, το 2008 είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή, στην Τρίπολη όπου εργαζόταν και κατοικούσε. 29 χρονών τότε υπέστη σοβαρότατα κατάγματα στο σώμα και στο πρόσωπο.

Οι βλάβες που επέφερε το τραγικό συμβάν τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα. ο άτυχος άνδρας είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο της Τρίπολης και το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ. που νοσηλεύτηκε για τρεις ολόκληρους μήνες.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει επιβαρυμένη ακόμα και σήμερα. ολόκληρη η άνω γνάθος του είναι κατεστραμμένη, με αποτέλεσμα τόσο για να μιλήσει όσο και να τραφεί να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη ενώ φοράει και μόνιμα χειρουργική μάσκα.

Ζει μόνος του στον Πύργο και η δουλειά για αυτόν είναι απαγορευτική και έτσι αναγκάζεται να ζει με ένα επίδομα. μοναδικό στήριγμα για αυτόν είναι κάποιοι από τους γείτονές του που του παρέχουν στήριξη.

«Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει», είχε τονίσει βουρκωμένος και με τρεμάμενη φωνή το 2011 στην ΟΡΤ που είχε προσπαθήσει να αναδείξει το θέμα και να δοθεί λύση γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

«Θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο ένας γιατρός να με δει και να μου πει τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο», είχε συμπληρώσει και όπως αποδεικνύεται 11 χρόνια μετά δεν έγινε τίποτα ή τουλάχιστον έγιναν πάρα πολύ λίγα.

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε χθες με τον κοινωνικό λειτουργό και εργαζόμενο στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Πύργου, Γιάννη Σαργέντη, που όπως δήλωσε κανένας άνθρωπος από τον κοινωνικό περίγυρο του συγκεκριμένου ατόμου ή κάποιος πολίτης δεν έχει απευθυνθεί στην υπηρεσία παρά μόνο κάποιοι άνθρωποι από τον Δήμο προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση. Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Η τραγική ιστορία του Θύμιου – «Θύτης» ή θύμα μιας νοσηρής κοινωνίας; (VIDEO)

  • 07/05/2022 at 7:57 μμ
    Permalink

    Τώρα το έμαθε η πρόνοια. Να τον πάνε σε νοσοκομείο “”χθες “” Έχουμε δημόσια υγεία ή όχι; Αν δεν γίνεται ιδιωτικά τότε δημόσια.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.