Η Καλλιθέα θρηνεί τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μπαλίκο
Την τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά στα 64 του χρόνια ο γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπαλίκος.

Διακεκριμένος δημοσιογράφος και συνεκδότης της ειδικής αθλητικής- στοιχηματικής εφημερίδας Match Money, είχε μια επιτυχημένη διαδρομή κυρίως στο αθλητικό ρεπορτάζ και ήταν από τους βασικούς δημιουργούς της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τον Μάιο του 1993, του πρώτου αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου με τις ζωντανές μεταδόσεις από όλα τα γήπεδα.Από το 1987 εξέδιδε στην Καλλιθέα, όπου και διέμενε, την εβδομαδιαία εφημερίδα “Τα Νέα της Καλλιθέας” με όλα τα νέα της πόλης του. Εργάστηκε σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες, κυρίως στον “Ελεύθερο Τύπο”, πάντα στο αθλητικό ρεπορτάζ.

Από το 2003 άρχισε να εκδίδει, μαζί με το Λεωνίδα Μποσινάκη, το Match Money, στο οποίο και εργαζόταν μέχρι σήμερα.

Ο Βαγγέλης Μπαλίκος γεννήθηκε το 1958 στη Νέα Βύσσα Έβρου και μέχρι τα 16 του χρόνια έμενε στη Νέα Ορεστιάδα απ΄όπου είχε τις καλύτερες αναμνήσεις και φιλίες από τα μαθητικά του χρόνια. Παρακολουθούσε πάντα και ενδιαφερόταν για όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τη Θράκη και έδινε το παρών του στις δραστηριότητες των Θρακών στην Αθήνα και ειδικά  στην Καλλιθέα.  Ενεργός πολίτης, ευαίσθητη προσωπικότητα (δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό του αδελφού του σε τροχαίο όταν ήταν πολύ νέος) είχε πολλούς φίλους στον χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού. 

Την Τρίτη δεν αισθανόταν καλά, πήγε στα εξωτερικά του «Τζανείου» με κοιλιακό άλγος, όπου οι γιατροί του συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο σπίτι του. Χθες το απόγευμα τον βρήκε νεκρό ένας φίλος του, καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και τον αναζήτησε ανήσυχος στο διαμέρισμα του. Θα λείψει από την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συνεργάτες του και τα στέκια της αγαπημένης του Καλλιθέας.

Η ανάρτηση του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου:

“Εφυγε σήμερα ο φίλος Καλλιθεάτης εκδότης και δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπαλίκος.Ο Βαγγέλης Μπαλίκος καταγόταν από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας και είχε εργαστεί στην Εφημερίδα «Ελευθερία» Λαρίσης, στην Ελληνική Ραδιοφωνία ( ΕΡΑ 4, ΕΡΑ 2, ΕΡΑΣΠΟΡ) στην Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στην εταιρεία FILMNET – NOVA. Στην Καλλιθέα ήταν πολύ γνωστός για την Εφημερίδα «Νέα Καλλιθέα» που εξέδιδε για περισσότερο από 30 χρόνια. Με τον Βαγγέλη είχαμε πολύ στενές κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις όπου μας συνέδεαν το χιούμορ του, η ενασχόλησή του με την πολιτική και βέβαια η αγάπη του για την Καλλιθέα.Καλό ταξίδι Βαγγέλη.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.