Η Γλυφάδα γιόρτασε παραδοσιακά με τραγούδια και χορούς




Με μια μουσικοχορευτική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, η Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης στον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που είχε διαμορφωθεί ανάλογα για την περίσταση, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο για όλους και αυτή η λαϊκή παραδοσιακή βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα μείνει αξέχαστη στους εκατοντάδες παρευρισκομένους.

Στον θαυμάσιο, επίκαιρο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στις δύο επετείους -η πρώτη, επέτειος δόξης και λαμπρότητος, η δεύτερη, επέτειος πένθους, πικρίας και πόνου για τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις αλησμόνητες πατρίδες- και τόνισε ότι εκδηλώσεις όπως αυτή βοηθούν ώστε να κρατούμε ζωντανή τη μνήμη, διότι «ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αφανιστεί».

Απηύθυνε, παράλληλα, ένα «θερμό ευχαριστώ στον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου», που ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, «διότι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή και την στήριξε ηθικά και υλικά. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη», είπε ο Σεβασμιώτατος, «διότι με τη δική του στήριξη δεν υστερήσαμε καθόλου από μία επαγγελματική εκδήλωση τέτοιου είδους και τον ευχαριστώ ολόψυχα». Ακολούθησε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών -που διαθέτει 125 χορευτές και έχει πλούσια δραστηριότητα- καθώς και τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.



Τα πέντε τμήματα της Σχολής (Αρχαρίων, δύο τμήματα Προχωρημένων, Νεανικό και Παιδικό) παρουσίασαν χορούς από τα Κύθηρα μέχρι τη Μακεδονία, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Παρόντες στη δίωρη αυτή εκδήλωση που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις, ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Καράχου-Σκούταρη και Μαίρη Μηλιαρέση, η Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άννυ Καυκά και Αιμίλιος Βουγιουκλάκης (αναπληρωτής διοικητής του Ασκληπιείου). Με την ολοκλήρωση του μουσικοχορευτικού προγράμματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αντώνιος έκλεισε την εκδήλωση με θερμά λόγια, καταχειροκροτούμενος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.