Η γιορτή της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη




Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή Μητροπολιτών, πλήθους ιερέων, της Δημοτικής Αρχής αλλά και πιστών, τιμήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη.

Στην κεντρική Πλατεία της πόλης αναπέμφθηκε η καθιερωμένη δέηση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών απηύθυνε προς τους πιστούς χαιρετισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων: “O φετινός εορτασμός συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την τραγική Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Τότε πού χάθηκε η αλησμόνητη Σμύρνη μας, ἡ πανέμορφη νύμφη της Ιωνίας, ο οφθαλμός της Ανατολής. Τότε που παραδόθηκε στις φλόγες ο ξακουστός Μητροπολιτικός Ναός της αγίας Φωτεινής.

Τότε που η βαρβαρότητα των Νεοτούρκων ανατίναξε το μεγαλόπρεπο καμπαναριό της. Τότε που εκατοντάδες χιλιάδες αδελφοί μας ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες κι ήρθαν διωγμένοι και πρόσφυγες στην ελεύθερη πατρίδα. Θυμόμαστε και δεν λησμονούμε, αδελφοί, οι Νεοσμυρνιοί τις ρίζες μας, τις πνευματικές καταβολές μας, το μυστικό και ακατάλυτο σύνδεσμο Σμύρνη – Νέας Σμύρνης. Πάντοτε, μα πολύ περισσότερο φέτος με τη συμπλήρωση των εκατό ετών από τις τραγικές ώρες της Καταστροφής. Νέα Σμύρνη Αττικής δεν θα υπήρχε, χωρίς τη Μικρασιατική Σμύρνη, την πόλη των προγόνων μας, την πνευματική μας μήτρα”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.