Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Γλυφάδας




Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που συντελέστηκε από τους Τούρκους το διάστημα από το 1916 έως το 1923 είναι η 19η Μαϊου και το Δημαρχείο της πόλης φωταγωγήθηκε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο κόκκινο του αίματος των προγόνων μας, κατά τη διάρκεια μιας σεμνής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γλυφάδας και η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία».

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «19 Μαΐου. Ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής. Ημέρα θλίψης, αλλά και υπόσχεσης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Στη Γλυφάδα μας τιμήσαμε και φέτος την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με τη συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου μας σε χρώμα κόκκινο και με μια ξεχωριστή εκδήλωση από την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία». Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο Κυριάκο Τιλγκερίδη και όλα τα μέλη της Ένωσης Ποντίων της πόλης μας. Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων συνεχίζεται και έχουμε όλοι βαθιά πίστη ότι στο τέλος θα είναι νικηφόρος».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» Κυριάκος Τιλγκερίδης αναφέρθηκε στην τρίτη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που ξεκίνησε πριν από 103 χρόνια, τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί η διεθνής και ουσιαστική αναγνώριση της θυσίας των 353.000 προγόνων μας και απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για τη στήριξη της πρωτοβουλίας φωταγώγησης αλλά και για τα έργα ανάπλασης της πλατείας Πόντου τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να διαμορφωθεί σύντομα ένας πανέμορφος χώρος εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου, οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Βασίλης Σπανάκης από τη Νέα Δημοκρατία και Δημήτρης Βαγενάς από την Ελληνική Λύση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, ο Συντονιστής Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας Παναγιώτης Σκαλτσάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέξης Στεφανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αγγελόπουλος, Σπύρος Δήμου, Ελένη Καράχου-Σκούταρη, Σάσα Πατεράκη, η Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Γκολφ Νίκος Λεβετσοβίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νατάσα Αργυροπούλου, Δάφνη Χαρίση – Μπίλια και Μάριος Κασσέρης, ενώ από τα Πολιτιστικά Σωματεία της πόλης παρέστησαν οι: Βασίλης Διαμαντής, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παρθενών» και Χρύσα Λουπασάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς – Λένα Μαυρακάκη».



Μέλη της Ένωσης Ποντίων με τοπικές φορεσιές έδωσαν ξεχωριστό χρώμα με την παρουσία τους, ενώ τον μουσικό τόνο έδωσε ο Χρήστος Συρανίδης με πένθιμα τραγούδια, ανάλογα με την περίσταση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.