Επίτιμο μέλος του συλλόγου Ιμβρίων ο Αθανάσιος Μαρτίνος




Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον Σύλλογο Ιμβρίων, στη Νέα Σμύρνη, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 30 χρόνια διακονίας».Την προβολή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών, προξενικών αρχών, μητροπολίτες, άρχοντες του Φαναρίου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, εκπρόσωπος του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ανέγνωσε σχετικό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, ‘Αρχων Έξαρχος Θανάσης Μαρτίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Γιώργος Παπαθεοδώρου. Για το ντοκιμαντέρ και την πραγματοποίησή του μίλησε η Φλώρα Καραγιάννη, Έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Παρούσα επίσης ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας Κλαίρη Δεληγιάννη. Στο ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιήθηκε με χορηγία της «Αδελφότητας Οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας: Παναγία Παμμακάριστος», μιλούν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού, εκκλησιαστικού και ευρύτερου θρησκευτικού χώρου, ενώ παρουσιάζεται και αυτοβιογραφική συνέντευξη του ίδιου.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων ανακήρυξε σε επίτιμο μέλος του τον Άρχοντα Έξαρχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Εντιμ. κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Αδελφότητας των Αρχόντων Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος” και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, ο οποίος εξήρε την κοινωνική προσφορά του Πατριάρχη και ευχήθηκε το ταχύτερο δυνατόν, να γίνει πραγματικότητα αυτή η πολυπόθητη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ίμβρου με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Κείμενο & φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.