Δήμος Αλίμου: “Η ζωή είναι ωραία” (Ιούνιος 2022)




«Η καλοκαιρινή νύχτα είναι σαν την τελειότητα της σκέψης» Γουάλας Στίβενς, Αμερικανός ποιητής

                                                                             ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Με τα χρώματα και τις μυρωδιές του Καλοκαιριού να έχουν «εισβάλει» στην καθημερινότητά μας, υποδεχόμαστε το Καλοκαίρι με αισιοδοξία κι ελπίδα, ενώ η πόλη «ανθίζει» από τέχνη και ομορφιά, αλλά και από τους κατάμεστους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί χαιρόμαστε το Καλοκαίρι και τις καλύτερες μέρες!



Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Τετάρτη 1 Ιουνίου, στις 21:15

Πρεμιέρα Cine Άλιμος

«Σέρπικο» 

Ανοίγουμε και σας περιμένουμε! Πρεμιέρα για τον θερινό μας κινηματογράφο «Cine Άλιμος» με την ταινία του 1973 «Σέρπικο» του Σίντνεϊ Λιούμετ, που ξεχώρισε για τη συγκλονιστική ερμηνεία του Αλ Πατσίνο και την υπέροχη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Αστυνομική ταινία με βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις γύρω από τη δράση ενός αγνού αστυνομικού που αρνείται να συνεργαστεί με τους προστάτες τού οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα θερινά σινεμά λειτουργούν εφέτος χωρίς πιστοποιητικά για την είσοδο και χωρίς περιορισμούς στην πληρότητα. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε περίπτωση συνωστισμού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Ιουνίου, από τις 09:00 έως τις 21:00

Συμμετοχή του Δήμου Αλίμου στην 1η Πράσινη έκθεση

«Attica Green Expo»

Χώρος πολλαπλών χρήσεων – Μετρό Συντάγματος

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην 1η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo». Η σημαντική αυτή έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΟΑΝ, της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» αλλά και του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας, θέτει νέες βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή.

Αφορμή της έκθεσης είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Κύριος στόχος της έκθεσης «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση» είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα και η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο.

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει ως επίλεκτος φορέας που με έμπρακτους τρόπους αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση. Στο περίπτερό του θα παρουσιαστούν πράσινες, καινοτόμες δράσεις που λειτουργούν στην πόλη και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Τα εγκαίνια της «Attica Green Expo» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7 μ.μ., στον χώρο πολλαπλών χρήσεων – Μετρό Συντάγματος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 18:00

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γιορτή για το Περιβάλλον

Πλατεία Καραϊσκάκη (Άνω Καλαμάκι)

Ελάτε, μικροί και μεγάλοι, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αλίμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Θα περάσουμε καλά και το Περιβάλλον… ακόμα καλύτερα! Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972 με στόχο την ανάδειξη της σημασίας του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του, ευαισθητοποιώντας κράτη και κοινωνίες.

«Τη γη δεν την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, την έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 21:15

Ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στον εικαστικό Χρόνη Μπότσογλου

«Ήμουν κι εγώ εκεί, και με φίλεψαν ένα πιάτο φακή»

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Cine Άλιμος

«Ήμουν κι εγώ εκεί, και με φίλεψαν ένα πιάτο φακή». Με αυτή τη φράση ξεκινούσε και τελείωνε τα παραμύθια της η γιαγιά του Χρόνη Μπότσογλου, για να υποστηρίξει την αλήθεια των ιστοριών της. Η ίδια φράση εμφανίζεται στα πρώτα λεπτά του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Χρόνης Μπότσογλου» του Φρέντυ Βιανέλλη, ως υπότιτλος μιας κινηματογραφικής αναδρομής στη ζωή και στο έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους.

Συνοδοιπόροι σε αυτή τη σπάνια καταγραφή για τον πρόσφατα χαμένο εικαστικό είναι οι ομότεχνοι του Μπότσογλου, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιώργος Χουλιαράς και Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης. Η αφήγηση προχωράει μέσα από συζητήσεις, εικόνες και ανέκδοτα ηχητικά ντοκουμέντα, με τη βοήθεια αποσπασμάτων από τις προσωπικές σημειώσεις του ζωγράφου και τη σπάνια μαρτυρία της συζύγου του, Ελένης Μπότσογλου.

Μετά το πέρας της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 21:00

Μουσική Παράσταση

«Από τη Μικρά Ασία στη Δραπετσώνα»

City Garden Festival, Christmas Theater

Ολυμπιακά ΑκίνηταΓαλάτσι

Το City Garden Festival παρουσιάζει τη συναυλία «Από τη Μικρά Ασία στη Δραπετσώνα» στο Christmas Theater.

Ερμηνεύουν: Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πάνος Δημητρακόπουλος

Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος, από τρία καθοριστικά  γεγονότα που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου συνθέτη και στιχουργού Απόστολου Καλδάρα και 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη Γρήγορη Μπιθικώτση.

Τρεις επέτειοι που εμπνέουν τη συναυλία με την οποία σηκώνει την αυλαία του, το City Garden Festival. Μια  βραδιά με τραγούδια που μας ενώνουν και μας προτρέπουν στις ίδιες ρυθμικές κινήσεις και προκαλούν τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις. Τραγούδια, ανθοί της νεοελληνικής μας παράδοσης που θα αποδώσουν δεξιοτέχνες μουσικοί και σπουδαίοι ερμηνευτές.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε περίπτωση συνωστισμού.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 9 Ιουνίου

Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 20:00

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης

«Μαΐστορες»

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96)

Οι Μαΐστορες, οι μάστορες, οι Δάσκαλοι της ελληνικής ζωγραφικής από τις αρχές του περασμένου αιώνα ως τις μέρες μας παρελαύνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου. Από τον Παρθένη ως τον Κεσσανλή, κορυφαίοι Δάσκαλοι της εγχώριας τέχνης θα «συγκατοικήσουν» στον Άλιμο, για να τους θαυμάσει το κοινό και να γνωρίσουν τα νέα παιδιά τη συνέχεια της μοντέρνας και σύγχρονης ζωγραφικής μέσα από εμβληματικούς πίνακες. Κεντρική θέση ανάμεσα στα έργα έχει μια ιστορική σύνθεση του πρόσφατα χαμένου Αλέκου Φασιανού, την οποία είχε παρουσιάσει στην Μπιενάλε της Βενετίας (1972). Η Έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη αυτού του σπουδαίου Δασκάλου που τον Μάιο του 2018 είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας. Η παράσταση αποπειράται να διερευνήσει τ’ αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης της οποίας τα υλικά είναι ίδια με αυτά των ονείρων…

«Το Όνειρο ενός Γελοίου», μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα.

Σκηνοθεσία-εικαστική εγκατάσταση-σχεδιασμός κοστουμιών: Έφη Μπίρμπα

Απόδοση-δραματουργία: Άρης Σερβετάλης – Έφη Μπίρμπα

Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε περίπτωση συνωστισμού.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.