“Γαλάζια Σημαία” για τη Μαρίνα Αλίμου




Η Μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων και μία από τις ιστορικότερες και εμβληματικότερες μαρίνες της Ελλάδας.

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο για ακόμα μια φορά κατέκτησε η Ελλάδα για τις ακτές και τις μαρίνες της. Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», τα οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος, η Ελλάδα τιμήθηκε με 581 σημαίες, ενώ στο σύνολο των 600 βραβεύσεων των 48 χωρών που συμμετέχουν, η χώρα μας κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών.

Συνολικά φέτος η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. Η χώρα μας βρέθηκε στη δεύτερη θέση σε σύνολο βραβεύσεων μετά την Ισπανία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Τουρκία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

H Μαρίνα Αλίμου, αποτελεί σημείο αναφοράς της Πρωτεύουσας και αναπόσπαστο μέρος του παραλιακού της μετώπου, γνωστού και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Η μαρίνα Αλίμου αποτελεί το βασικό ορμητήριο για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας και του yachting.



Από την 1/1/2021, έχει ξεκινήσει ο πλήρης ανασχεδιασμός της από τις εταιρίες ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και REDS, με στόχο την αναβάθμισή της σε μία από τις πιο σύγχρονες τουριστικές μαρίνες της Μεσογείου έως τον Ιανουάριο του 2025.

Το πλάνο ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου από την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και την REDS, προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ελκυστικού πόλου αναψυχής. Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων και εμπορίου. Ο περιβάλλοντας χώρος της μαρίνας θα αποτελέσει έναν ευχάριστο παραθαλάσσιο προορισμό αναψυχής, ανοικτό στο κοινό και διαμορφωμένο με τρόπο φιλικό στον πεζό και το ποδήλατο. Σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπτυξης, η διαμόρφωση του χώρου θα περιλαμβάνει εκτεταμένους χώρους πρασίνου, πλατειών, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα αυξηθούν σημαντικά και οι χώροι στάθμευσης. Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους ελλιμενιζόμενους ιδιοκτήτες σκαφών ώστε η Νέα Μαρίνα Αλίμου να αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες της Μεσογείου.

Αποκλειστικές εικόνες: “Η μαρίνα Αλίμου θα είναι το στολίδι της Ευρώπης”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.