Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον




Η Διοίκηση του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου και ο Πρόεδρoς Χρήστος Τσιούρης νοιώθoυν την ανάγκη και την υποχρέωση να ενημερώσουν και να αναλύσουν στους Δημότες της πόλης, την πολυσχιδή και πολυεπίπεδη δράση ενός σωματείου που εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει τα όρια ενός απλού Συλλόγου αφού πλέον έχει μετεξελιχθεί σε Οργανισμό.
Ο Αθλητικός Όμιλος Τραχώνων ιδρύθηκε το 1957 και αναπτύχθηκε παράλληλα με την ″γοργά″ εξελισσόμενη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής του Αλίμου, την ταραχώδη δεκαετία του 1960.
Οι άνθρωποι που τον δημιούργησαν και τον ″αγκάλιασαν″ αρχικά, ήταν, ως επί το πλείστον λαϊκοί άνθρωποι, βγαλμένοι μέσα από την κοινωνία του Δήμου μας, άνθρωποι του μόχθου, αγωνιστές της ζωής που αγωνιούσαν και ήλπιζαν σε ένα καλύτερο αύριο για τις ζωές των οικογενειών τους αλλά και για την ομάδα της καρδιάς τους.
Η ομάδα πέρασε δύσκολα χρόνια, πάλεψε αγωνιστικά εναντίον της δικτατορίας που μεθόδευσε τον αφανισμό της, οδηγώντας την σε διάλυση, αλλά η δύναμη ψυχής, η φλόγα και η πίστη στην δημιουργία την έκανε στην Μεταπολίτευση να αναγεννηθεί και την δεκαετία του 1980 να επανιδρυθεί, ακολουθώντας ένα σταθερά ανοδικό δρόμο, που την προηγούμενη δεκαετία την οδήγησε μετά από μια ξέφρενη πορεία μέχρι τα σαλόνια της 2ης επαγγελματικής κατηγορίας!
Όμως το όραμα του Συλλόγου ″κοιτούσε″ πάντα προς το μέλλον. Και το μέλλον είναι πάντα τα παιδιά μας, το χαμόγελό τους και η υγιής – σε κάθε τομέα – ανάπτυξη τους.
Και τότε ″γεννήθηκαν″ στους σημερινούς συνεχιστές των αξιών και των αρχών του Συλλόγου, ″μεγάλες ιδέες″, ρομαντικά σχέδια και δημιουργικά αναπτυξιακά οράματα που έχουν καταστήσει τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια πρωτοπόρο και οδηγό για πολλές άλλες Συλλογικές προσπάθειες!
Πιστεύουμε ότι, αφού το πιο υγιές κύτταρο μιας κοινωνίας είναι το αξιακό οικογενειακό περιβάλλον, αυτό ακριβώς καθιερώσαμε και για τον Σύλλογο μας.
Θεσπίσαμε ένα τρίπτυχο ηθικών αρχών όπως: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και υπηρετώντας το πιστά και αταλάντευτα, κατορθώσαμε σε μια δεκαετία περίπου να δημιουργήσουμε την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική Ακαδημία στην Ελλάδα που αριθμεί πλέον πάνω από 600 νεαρά αγόρια και κορίτσια και που αποτελεί κόσμημα για τον Σύλλογο, τον Δήμο μας αλλά και γενικότερα για όλο το οικοδόμημα του Ελληνικού ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού.
Δημιουργήσαμε μαζί με τους αθλητές μας πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικά events ενώ σταθήκαμε συμπαραστάτες στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας σε οτιδήποτε αφορούσε σε συμμετοχές κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης για ζητήματα που αφορούσαν τον αναξιοπαθούντα ή πάσχοντα συνάνθρωπο.
Όλες αυτές οι συμμετοχικές εκδηλώσεις μπορεί να ανακόπηκαν αυτά τα 2 τελευταία χρόνια λόγω της ″ύπουλης″ πανδημίας, όμως σαν οργανισμός είμαστε και πάλι έτοιμοι να δώσουμε πρώτοι το παρόν και πάλι και στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Όσο για το κομμάτι του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, εκεί πλέον παρατηρείται κοσμογονία και αναφέρουμε:
Α) Η αντρική ποδοσφαιρική ομάδα, ″το στολίδι του Αλίμου″, όπως έγραφαν οι αθλητικές εφημερίδες, όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα της Β’ και Γ’ εθνικής, κάθε χρόνο πλέον είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Αθηνών και περιμένει με μεθοδικότητα και προσμονή την καινούργια ″χρυσή″ σελίδα της ιστορίας της.
Β) Πριν 2 χρόνια ιδρύθηκε η Γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα μαζί με Ακαδημία κορασίδων όπου κατέκτησε αμέσως την άνοδό της στην Β’ Εθνική κατηγορία πραγματοποιώντας φέτος αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις.
Γ) Επανίδρυση του τμήματος στίβου νέων και κορασίδων με εκπληκτική προσέλευση, που σε συνδυασμό και με την δημιουργία του πλαστικού ταρτάν με κουλουάρ προοιωνίζει στο μέλλον την ασυγκράτητα εκτόξευση του τμήματος, σε συνδυασμό και με άλλες εκπλήξεις που διαγράφονται στο μέλλον για το τμήμα.
Δ) Δημιουργία τμήματος ανδρών και εφήβων ποδοσφαίρου Σάλας (Futsal) που και στις δυο κατηγορίες είχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα με συμμετοχές σε τελικούς και μοριοδότηση των αθλητών μας για τις Πανελλαδικές τους εξετάσεις.
Ε) Δημιουργία τμημάτων personal training υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του άοκνου και σημαντικού ″Συνεργάτη″ Τεχνικού Διευθυντή του Συλλόγου, Νίκο Σχίζα.
Και τέλος θα σταθούμε στο κομμάτι των άξιων, επιλεγμένων και καθόλα άρτιων προπονητών – γυμναστών της Ακαδημίας μας που σε αυτούς οφείλεται ένα πολύ μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία του Οργανισμού που λέγεται Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου.
Η φιλοσοφία της Ακαδημίας μας θα στηρίζεται πάντα στις αρχές της παιδαγωγικής, διδακτικής και προπονητικής επιστήμης και θα έχει σκοπό να εξασφαλίσει στα παιδιά μας το ήρεμο και κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν ψυχικά, πνευματικά και σωματικά σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους.
Στηριζόμενοι στις αρχές της ευγενούς άμιλλας, της δικαιοσύνης και της μαχητικής ψυχής χωρίς πίεση, άγχος και αντιπαλότητα, χτίζουμε πάνω στο ταλέντο και την προσπάθεια των παιδιών. Σκοπός δεν είναι τώρα ″οι νίκες και τα πρωταθλήματα″ αλλά αυτά να έρθουν στο μέλλον… Την κατάλληλη στιγμή! Και στα γήπεδα αλλά κυρίως στην ίδια τους την ζωή!
Γιατί καμία Ακαδημία δεν μπορεί να είναι μόνο… ποδοσφαιρική. Πάνω από όλα πρέπει να είναι ΗΘΙΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!! Και αυτό πρεσβεύουμε και υπηρετούμε εδώ στον Οργανισμό του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου, η Διοίκηση και ο Πρόεδρός του.
Σας περιμένουμε να ζήσουμε με ″ανοικτά τα μάτια″ αυτό το μαγικό ″ονειρικό″ ταξίδι…
Με τιμή, Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου trahonesalimoufc.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.