Αυστηρό μήνυμα Κονδύλη στα νυχτερινά κέντρα: Ή θα χαμηλώσουν τη μουσική ή θα κλείσουν (VIDEO)
Με μία έξυπνη “ντρίπλα” ο Κονδύλης επιχειρεί να βάλει φρένο στην ηχορύπανση της παραλίας.

Με πρότασή του Δημάρχου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου αποφάσισε τα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη να έχουν μουσική μέχρι τις 11 μ.μ. και μετά να λειτουργούν χωρίς μουσική.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι είτε θα σταματάει η μουσική στις 11 το βράδυ, είτε θα ακολουθούν αυτόφωρες συλλήψεις των υπευθύνων των Καταστημάτων από την Ελληνική Αστυνομία. Όπως είναι γνωστό, έπειτα από 3 παραβάσεις, η Αστυνομία σφραγίζει τα καταστήματα για δέκα ημέρες, εκτός εάν τα Δικαστήρια επιτρέψουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ή θα πρέπει πλέον να σταματάει η μουσική στην παραλία στις 11 μ.μ. ή, διαφορετικά, σύντομα τα καταστήματα θα κλείσουν.

Η ρύθμιση αυτή θα έχει διάρκεια για μία εβδομάδα, από την 1 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουνίου 2022 και αμέσως μετά ο Δήμος θα επανεξετάσει αν θα λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ή εάν θα χαλαρώσει τα μέτρα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει.
Όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής.
Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία.
Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”.
Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης.
Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία.
Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ.
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και την μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας.
Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα.
Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις 3 παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά. Και, δυστυχώς, τα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επιεική με τα Καταστήματα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Το παραπάνω ωράριο της μουσικής (μέχρι τις 11 μ.μ.) θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.
Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και οι επιχειρηματίες της παραλίας να στραφούν, όπως εξάλλου τους έχω ήδη ζητήσει, σε πιο ήπιες και ποιοτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πολύ χαμηλότερη ένταση της μουσικής και, κυρίως, χωρίς να εξαναγκάζουν την μισή πόλη να τους ακούει με το ζόρι, κάθε βράδυ, χάνοντας τον ύπνο, την ηρεμία και την υγεία της.
Αν πάλι δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον νόμο και την κοινωνία, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, και φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση.
Το τελευταίο αποτελεί πολύ εφικτή, αλλά και την ύστατη, επιλογή μας, την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μην κάνουμε ποτέ.
Κάτι που όμως θα κριθεί αποκλειστικά από τη στάση και τη λειτουργία των ίδιων τα Καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με τις δικές τους ευθύνες.”

“Ή θα χαμηλώσουν τη μουσική ή θα κλείσουν. Δεν μπορεί για να έχουν τα μαγαζιά κίνηση και κερδοφορία να χάσει την ηρεμία του, την υγεία του, τον ύπνο του, ένα ολόκληρο κομμάτι της πόλης μας” είπε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο OPEN.

“Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι τα καταστήματα και η επιχειρηματικότητα έχει δοκιμαστεί τα τελευταία δύο χρόνια με τον κορωνοϊό, όμως όπως έχω εξηγήσει και στους επιχειρηματίες πριν ξεκινήσει η σεζόν, δεν μπορούν να βγάλουν τα σπασμένα δύο χρόνων με ένα τόσο άγαρμπο και άγριο τρόπο και μάλιστα σε βάρος της κοινωνίας” λέει ο δήμαρχος

“Δεν μπορεί για να έχουν τα μαγαζιά κίνηση και κερδοφορία να χάσει την ηρεμία του, την υγεία του, τον ύπνο του, ένα ολόκληρο κομμάτι της πόλης μας. Ξέρετε ο θόρυβος φτάνει σε ακτίνα 2-3 χιλιομέτρων και ανάλογα πως πηγαίνει ο αέρας, μπορεί και περισσότερο. Αυτά που μου περιγράφουν οι κάτοικοι και αυτά που ακούω και εγώ ο ίδιος πολλά βράδια, είναι απαράδεκτα. Βεβαίως δεν έχουμε τη νόμιμη δυνατότητα να κλείσουμε τα καταστήματα, είμαστε όμως σε μία συνεννόηση με την αστυνομία και θα πάρουμε κάθε μέτρο με πάρα πολύ αυστηρότητα. Μηνύσεις και θα φτάσουμε μετά τις τρεις μηνύσεις και σε σφραγίσεις. Εδώ έχουμε και το εξής φαινόμενο: Φτάνουμε εμείς και η αστυνομία να κάνουμε σφραγίσεις και προσωρινές αφαιρέσεις αδειών, πηγαίνουν οι επιχειρηματίες στα διοικητικά δικαστήρια τα οποία πάντα με πολύ επιείκεια τα αποσφραγίζουν.

Έτσι δεν μπορεί να βγει η σεζόν, δεν θα βγει το καλοκαίρι. Εγώ τους είχα φωνάξει όλους στο Δημαρχείο και είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα πετάνε βεγγαλικά μετά τις 10-10 και μισή το βράδυ και ότι η μουσική θα είναι πάρα πολύ ελεγχόμενη. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν γίνεται. Θα ελέγξουμε αν γενικά τηρούν τις προδιαγραφές στη λειτουργία τους (υγειονομικούς όρους κλπ), θα κάνουμε εξονυχιστικούς ελέγχους όπου μας δίνει το περιθώριο η πολιτεία, για να πιέσουμε την κατάσταση. Ή θα χαμηλώσουν τη μουσική ή θα κλείσουν. Δεν μπορεί ξέρετε η μουσική να καταντάει κακοφωνία. Δεν μπορεί η μουσική να γίνεται ρύπος. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που έχουν περάσει, αλλά δεν θα τα λύσουν προκαλώντας άλλα μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινωνία. Αυτά που λέω δεν είναι ιαχές πολέμου. Είναι κατευναστικές συμβουλές. “

Ερ: Είναι τόσο άγρια τα πράγματα;

“Kοιτάξτε αν κάποιος στήνει μία εξέδρα στην άμμο και παίζουν ζωντανά μπουζούκια πάνω στην αμμουδιά, με τα ηχεία στραμμένα προς την πόλη, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ότι πάει κάποιος για να ξεσκάσει. Χωρίς να έχουν άδεια, χωρίς να υπάρχει ηχομόνωση, βάζουμε μία ορχήστρα πάνω στην άμμο και βαράμε μέχρι τις 6 το πρωί. Αυτά δεν είναι λογικά πράγματα. Και εμείς θέλουμε να έρθει ο κόσμος για να διασκεδάσει και να ξεσκάσει και μάλιστα έχουμε βοηθήσει ως δήμος, για να αναδειχθεί το παραλιακό μας μέτωπο, αλλά όλα έχουν ένα μέτρο και μία λογική. Όταν ξεφεύγουμε από το μέτρο, εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.