Έξι υπεραιωνόβιες ελιές στην Ηλιούπολη
Η φιλόξενη γη της Ηλιούπολης καλωσόρισε πρόσφατα 6 υπεραιωνόβιες ελιές, για να ομορφύνουν την πόλη και να υπενθυμίζουν την παράδοση της πατρίδας μας και τη δική μας υποχρέωση να την διαφυλάξουμε και να την συνεχίσουμε.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανταποκρίθηκε με χαρά στην περιβαλλοντική δράση της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.», που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και σκοπό έχει την διάσωση και αξιοποίηση των αιωνόβιων ελαιόδεντρων, που συναντά το δίκτυο σιδηροδρόμων στη νέα χάραξή του και εκριζώνονται για την κατασκευή του. Τα έξι ελαιόδενδρα είναι υψηλής αισθητικής και οικονομικής αξίας, έχουν ελεγχθεί και διαθέτουν την απαραίτητη φυτοϋγειονομική πιστοποίηση.


Ανδρέας Κονδύλης: Προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!!
Το Τμήμα Πρασίνου επέλεξε τις θέσεις μεταφύτευσης, με γνώμονα την καταλληλότητα του εδάφους, τις συνθήκες μικροκλίματος και την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και έτσι τοποθέτησε:

  • Στον χώρο πρασίνου και περιπάτου κάτω από το 3ο Γυμνάσιο/2ο Λύκειο, τρία δένδρα ηλικίας 150-200 ετών.
  • Στο πρανές κάτω από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης της κεντρικής πλατείας επί της Μαρίνου Αντύπα, δύο δένδρα ηλικίας 500 ετών &
  • Στο παρτέρι, στην συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Κυπρίων Ηρώων, διαγώνια απέναντι από τον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, ακόμη ένα ελαιόδενδρο ηλικίας 500 ετών.

Με την υποδειγματική συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών με τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και εξωτερικούς συνεργάτες, έγινε η διαμόρφωση των λάκκων, η εκφόρτωση των δένδρων με γερανό, η τοποθέτησή τους και η επίχωση, η εγκατάσταση συστήματος άρδευσής τους και η αρχική διαμόρφωση του γύρω εδάφους.

Ο περιβάλλον χώρος θα καλλωπιστεί στη συνέχεια, ώστε να αναδεικνύεται η ομορφιά των ελαιοδένδρων, τα οποία θα έχουν την αναγκαία επιτήρηση και τη φροντίδα των γεωπόνων και των κηπουρών μας, για την επιτυχή εξέλιξη της μεταφύτευσης.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης:

Τα ελαιόδενδρα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να καρποφορούν, ξεκινώντας τον δεύτερο κύκλο ζωής τους και στολίζοντάς την πόλη μας, ως μνημεία της φύσης και νέα τοπικά σημεία αναφοράς. Με τη συμμετοχή μας στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα και συγκεκριμένες πράξεις προωθούμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.