O Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποδέχεται το φετινό Πάσχα με 3 ξεχωριστές εκδηλώσεις




Με 3 ξεχωριστές εκδηλώσεις υποδέχεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το Πάσχα του 2022, με ένα μοναδικό πρόγραμμα με θέατρο, μουσική, παραδοσιακά έθιμα και χορό, καλλιτεχνικά εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, υπό την επιμέλεια του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α).

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκινάει την Κυριακή 10/4, με την αντιπολεμικού χαρακτήρα θεατρική παράσταση «Το Κιβώτιο», συνεχίζεται το Σάββατο του Λαζάρου 16/04 με τα «Λαμπρόγιορτα», την υπαίθρια οικογενειακή πασχαλινή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Βούλας (πλατεία  Ιμίων) και ολοκληρώνεται την Κυριακή των Βαϊων 17/4 με τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Στέλιος Μάϊνας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη». Το πρόγραμμα αναλυτικά:

•     ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4/2022 ΤΟ «ΚΙΒΩΤΙΟ» ώρα: 20:00

Θεατρική παράσταση αντιπολεμικού χαρακτήρα με τίτλο «Το Κιβώτιο» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18 Βούλα, πλησίον Δημαρχείου).



Με αφορμή τις  ημέρες των Παθών των Λαών θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση το «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου από το Θεατρικό Οργανισμό «Νέος Λόγος», Studio Μαυρομιχάλη. «Το Κιβώτιο», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου.

Ο Φώτης Μακρής, που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο για 6η συνεχή χρονιά επιτυχίας της παράστασης, ταξίδεψε με το «Το Κιβώτιο» σε 28 πόλεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και στη Πάφο της Κύπρου (στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017).

Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε ως αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

•     ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 16/4/2022 ώρα: 12:00 – 14:30

«Λαμπρόγιορτα» – Υπαίθρια οικογενειακή πασχαλινή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Βούλας, πλατεία  «Ιμίων»

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς από τη Ζάκυνθο και την Κρήτη από  το Λαογραφικό Όμιλο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, «Μαντηλάκι». Θα συνεχισθεί με εικαστικά εργαστήρια, κατασκευή λαμπάδας, διαδραστικά παιχνίδια, διαγωνισμούς, εργαστήρια μουσικοκινητικής, ταξίδι στα έθιμα της Ελλάδας και πολλές εκπλήξεις, από την ομάδα του θεάτρου, “Φούρνος”.

•     ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 17/4/2022 ώρα: 20:00

Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Στέλιος Μάϊνας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18 Βούλα, πλησίον Δημαρχείου).

Ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέλιος Μάϊνας «συναντά» τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά διηγήματα του ονομαζόμενου «άγιου των ελληνικών γραμμάτων» . Ο σαγηνευτικός λόγος του Παπαδιαμάντη, η υποκριτική του Στέλιου Μάϊνα και οι ήχοι των ψαλτάδων και μουσικών Κώστα Κωνσταντάτου και Ουρανίας Πάντζιου μπλέκονται κατανυκτικά με τα πρώτα αρώματα της άνοιξης και αυτό το Πάσχα. «Το Μοιρολόγι της Φώκιας», «Έρως Ήρως», «Παιδική Πασχαλιά».

Οι πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα διεξαχθούν  υπό το καθεστώς covid free, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.