Oι καταδικασμένες χελώνες του Εθνικού Κήπου




Χελώνες είναι καταδικασμένες να ζούν σε αυτό το μικρό χώρο και να λιάζονται σε μία και μοναδική πέτρα. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο σημείο που να βρίσκεται σε σκιά παρά μόνο αυτός ο βράχος στον οποίο δε χωράνε όλες. Να σημειωθεί ότι το νερό της λίμνης βράζει καθώς το ηλιακό φως είναι διάχυτο και δεν υπάρχει προστασία. Δυστυχώς τις χελώνες αυτές τις ξεφορτωνονται εκεί και οι συμπολίτες μας αφού τις πάρουν δώρο για να παίξουν τα παιδιά τους. Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι πωλούνται αυτά τα ζώα στα pet shop και ανήκουν σε “ξενικό είδος” συνεπώς δεν μπορούν να απελευθερωθούν. Και για αυτό δεν πρέπει να αγοράζουμε κανένα ζώο.

Είναι χρέος και ευθύνη μας να παρέχουμε στις χελώνες ένα χώρο με τις κατάλληλες συνθήκες ευζωίας. Είναι απαραίτητο η λίμνη να είναι κλιμακωμένη, δηλαδή, έχουν πολλαπλά επίπεδα ύψους και να έχει υδάτινες περιοχές και ξηρές περιοχές, καθώς η χελώνα απαιτεί άφθονο νερό για κολύμπι και μια ξηρή περιοχή για ηλιοθεραπεία ή ένα κρησφύγετο για ξεκούραση. Το φυσικό φως είναι απαραίτητο στη λίμνη, έτσι ώστε να επεξεργάζεται την απαραίτητη βιταμίνη D στην απορρόφηση του ασβεστίου, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που οι χελώνες χρειάζονται καταφύγιο από τον ήλιο.

Επιπλέον, για την προστασία από αρπακτικά πουλιά, πρέπει να υπάρχει πλέγμα. Τέλος χελώνες και ψάρια, επειδή δεν είναι συμβατά και επειδή είναι αρπακτικά, θα καταλήξουν να επιτεθούν στα ψάρια. Απαραίτητο επίσης είναι να ανανεώνεται και καθαρίζεται συχνά το νερό της λίμνης, δεδομένου ότι οι χελώνες παράγουν πολλά απόβλητα. Ιδανικά πρέπει να φύγουν από εκεί και να μεταφερθούν σε χώρο ο οποίος πληροί τις κατάλληλες συνθήκες. Η διαχείριση του “κήπου” είναι υπό τον Δήμο Αθηναίων. Επιστολή θα στείλει η ΠΦΠΟ στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και στην Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη σύμβουλο για τα αδέσποτα. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα επιληφθεί άμεσα για να αλλάξει η κατάσταση γιατί γνωρίζει, ότι ζώα δεν είναι μόνο τα κατοικίδια. Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.