Aυτοί είναι οι πέντε θάμνοι του Αλίμου που δεν χρειάζονται πυροπροστασία, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο δήμαρχος Aνδρέας Κονδύλης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την αδιανόητη συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που έχουν αποκλείσει τον δήμο από την κρατική στήριξη για πυροπροστασία και ταυτόχρονα ειρωνεύονται με το ερώτημα “τι πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί”.

Λόφος Πανί, Κτήμα Τραχώνων, Λόφος Πολιτισμού, Άλσος Λαϊκής Κυριαρχίας, αυτοί είναι οι… πέντε θάμνοι που έχει ο Άλιμος και σύμφωνα με κάποιους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, δεν χρειάζονται μέτρα πυροπροστασίας. Να τους θυμίσουμε ότι μόλις πέρυσι κινδύνεψαν να καούν ο Λόφος Πανί και το πάρκο της πρώην “Φαντασίας” και πριν από 4 χρόνια το Κτήμα Τραχώνων. Όσο για τους…πέντε θάμνους, για δείτε παρακάτω:

Το Κτήμα Τραχώνων

Ο Λόφος Πολιτισμού



Το Άλσος Λαϊκής Κυριαρχίας

Ο Λόφος Πανί

Η συνέντευξη Κονδύλη στον ΣΚΑΪ:

03/08/2021 Έντονη διαμαρτυρία του Ανδρέα Κονδύλη για τη φωτιά στην πρώην “Φαντασία” – “Τί πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;” είχε απαντήσει ειρωνικά αρμόδιος υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας, όταν ο δήμος Αλίμου είχε ζητήσει εξηγήσεις γιατί είχε εξαιρεθεί από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας. Και να που παραλίγο ένας από τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης να γίνει στάχτη και αποκαΐδια!
27/04/2021 Λαχτάρισαν οι κάτοικοι σήμερα στο Πανί, όταν είδαν ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι να ξεπηδούν φλόγες από την πλαγιά του λόφου, πάνω από την παιδική χαρά. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική και στον Δήμο Aλίμου. Η φωτιά άρχισε να δυναμώνει λόγω του αέρα που φυσούσε και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος. Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα βυτιοφόρο του δήμου.
21/04/2017 Ο πνεύμονας πρασίνου του Αλίμου, το δάσος στο κτήμα Τραχώνων/Γερουλάνου, κινδύνεψε για μια ακόμη φορά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η μάχη που έδωσε ένας ιδιώτης με την μπουλντόζα του, γλύτωσαν το δάσος από την καταστροφή.

Αν ο αέρας που φυσούσε είχε αντίθετη κατεύθυνση, η φωτιά θα έφτανε στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.