Aπατεώνας έκλεψε τις οικονομίες ηλικιωμένου στο Ελληνικό




Θύμα ενορχηστρωμένου σχεδίου έπεσε ηλικιωμένος στο Ελληνικό και έχασε μέσα σε λίγα λεπτά όλες του τις οικονομίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, το πρωί της περασμένης Δευτέρας (28/3) την στιγμή που έμπαινε στην πολυκατοικία τον ακολούθησε ένας καλοντυμένος νεαρός με γκρι κουστούμι. Μπήκαν μαζί στο ασανσέρ και κατέβηκαν στο 2ο όροφο.

Ο απατεώνας του συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ και ο 83χρονος τον πίστεψε
Ο απατεώνας του συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, και του είπε πως πρέπει να ελέγξει τον πίνακα καθώς υπάρχει διαρροή ρεύματος στη πολυκατοικία. Ο 83χρονος τον πίστεψε, και όταν μπήκαν στο διαμέρισμα, ο «μαϊμού» υπάλληλος του ζήτησε να βάλει μέσα σε αλουμινόχαρτο όσα χρήματα και χρυσαφικά έχει γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν από την διαρροή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ηλικιωμένος τον πίστεψε, πήγε στο υπνοδωμάτιο του και έφερε 5.000 ευρώ. Ο καλοντυμένος ηλεκτρολόγος… του είπε και πάλι ότι αν έχει και αλλού χρυσαφικά και χρήματα πρέπει να προστατεύσει και να βάλει στο αλουμινόχαρτο.



Πώς οι οικονομίες του 83χρονου είχαν κάνει… φτερά
Ο 84χρονος ξαναπήγε στο υπνοδωμάτιο και έφερε ένα τσαντάκι με 15.000 ευρώ και 6 χρυσές λίρες Αγγλίας. Ο απατεώνας τύλιξε τα χρήματα και τις λίρες στο αλουμινόχαρτο και το έβαλε πάνω στο ψυγείο. Για να μπορέσει να κλέψει τις οικονομίες του, ζήτησε από τον ηλικιωμένο να μεταβεί στο δωμάτιο του για να δει αν έχει ρεύμα. Όταν το θύμα του γύρισε την πλάτη, ο απατεώνας άρπαξε το αλουμινόχαρτο με τις 20.000 ευρώ και τις λίρες και εγκατέλειψε την πολυκατοικία.

Ο ηλικιωμένος όταν επέστρεψε στη κουζίνα είδε ότι οι οικονομίες του, που ήταν πάνω στο ψυγείο είχαν κάνει «φτερά». Άνοιξε την πόρτα κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου συνάντησε τον διαχειριστή και του είπε την περιπέτεια του.

Αυτός με τη σειρά του, τον ενημέρωσε πως είδε τον νεαρό με το κουστούμι να κρατάει στα χέρια του το αλουμινόχαρτο και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο που τον περίμεναν δύο συνεργοί του. Ενημερώθηκε η αστυνομία για την κλοπή και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Αργυρούπολης-Ελληνικού. Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.