Φωστηρόπουλος: “Κορυφαίο γεγονός o 13oς Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος”




Λιγότερο από δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη διαδικασίας εγγραφής για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

O Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλες δράσεις του, θα διεξαχθούν στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου, εφαρμόζοντας Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής, εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κατά τα πρότυπα που προηγήθηκαν στους μεγάλους Διεθνείς Μαραθωνίους: Τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

Στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητο και αξιολογώντας την κατάσταση που θα διαμορφώνεται σταδιακά στη χώρα μας το επόμενο διάστημα και μέχρι την τέλεση των αγώνων, το παρόν θα επικαιροποιείται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Δικαίωμα  εγγραφής  και  συμμετοχής  στις  διοργανώσεις  έχουν οι  δρομείς  που  θα είναι πλήρως  εμβολιασμένοι  έναντι  της νόσου  COVID  19 και  οι  έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.



Αναλυτικές πληροφορίες συμμετοχής στην μεγάλη αυτή διοργάνωση καθώς και στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μπορείτε να δείτε εδώ…

Γ. Φωστηρόπουλος: «Παράδοση- Κορυφαίο γεγονός»

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την μεγάλη διεθνή αθλητικό-πολιτιστική διοργάνωση απηύθυνε χαιρετισμό στο επίσημο site του ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δύο χρόνια αποχής εξαιτίας της πανδημίας από ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας, μοιάζει… αιώνας! Επιτέλους, εδώ από το Παλαιό Φάληρο στέλνουμε και πάλι, προς κάθε κατεύθυνση, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα «της άθλησης και της χαράς»! Ο 13ος διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, με τοπόσημο τον Φαληρικό Όρμο, είναι η αθλητική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου και κορυφαίο γεγονός για τον Δήμο μας και τη Νότια Αθήνα.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο – και 5 διαφορετικούς αγώνες μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, για τις ανάγκες και τις επιλογές όλων των δρομέων, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, κάθε ηλικίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες – τα δρομικά παραδίδουν σκυτάλη:

  • Στον ιατρικό κλάδο: Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω
  • Στην κοινωνική Αλληλεγγύη: Με την διεξαγωγή του Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς,1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό
  • Στην συμμετοχή για την προστασία του Περιβάλλοντος: Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει οικολογικό προσανατολισμό χάρη στη δράση ανακύκλωσης «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής
  • Στον Εθελοντισμό: Με το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» όπου στη γραμματεία του αγώνα, θα συγκεντρώνονται ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους
  • Στην Παιδεία και τον Πολιτισμό: Αφού, αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι πλέον ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Τα έργα που θα προκύψουν, θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, δίνοντας έμπνευση στους δρομείς του Ποσειδωνίου.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον γειτονικό Δήμο Αλίμου, την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και την Ελληνική Αστυνομία για τη στενή συνεργασία και συνδρομή τους για την τέλεση του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου».

          Πρέσβειρα η Μαρία Πολύζου στον «Μαραθώνιο Ζωής»

Η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, είναι η πρέσβειρα του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου. Η πανελληνιονίκης δρομέας και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών, ενώνει για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις της με τη διοργάνωση και μέσα από τις δράσεις του στέλνει πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

Η Μαρία Πολύζου με τους δρομείς της, θα τρέξουν για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», στον δικό τους «Μαραθώνιο ζωής», φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας και το Σωματείο «Ελίζα», το οποίο δραστηριοποιείται ενάντια στην παιδική κακοποίηση και παραμέληση, θα στείλουν την συμπαράστασή τους σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα τέτοιων πράξεων και σε κάθε τους βήμα θα καλούν σε προστασία της παιδικής ηλικίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.