Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης «ΟΜΗΡΕΙΟ» συμμετέχει για τρίτη φορά σε πρόγραμμα Erasmus+




Στο πλαίσιο του διετούς (2021-23) προγράμματος, με θέμα «@gissons pour un avenir éco!!» (ας δράσουμε για ένα οικολογικό μέλλον!), επισκέφτηκαν τη Νέα Σμύρνη 16 μαθητές και 7 καθηγητές από τις συμμετέχουσες χώρες που είναι, εκτός από την Ελλάδα, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια οικογενειών των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και, παράλληλα με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος σημαντικό ήταν το δημιουργικό και ψυχαγωγικό σκέλος της συνεργασίας μαθητών και καθηγητών, καθώς συμμετείχαν σε παιχνίδια και δραστηριότητες με βασικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και γενικά την ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η δραστηριότητα φύτευσης αρωματικών φυτών στα παρτέρια του σχολείου, η παρουσίαση του προγράμματος “food waste-gaspillage alimentaire” που υλοποιεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης καθώς και η ανακύκλωση συσκευασιών που είχαν συγκεντρωθεί από το σύνολο των μαθητών του σχολείου. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-παρακολούθηση προγράμματος στο κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας στη Γλυφάδα.

Παράλληλα υπήρξαν πολιτιστικά και ψυχαγωγικά ερεθίσματα, όπως η επίσκεψη-ξενάγησης στα μνημεία της Ακρόπολης και στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης, η επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ, στο άλσος της Νέας Σμύρνης και σε άλλα τοπόσημα της πόλης μας (Αγία Φωτεινή, Εστία), η παρακολούθηση-παρουσίαση της εθνικής γιορτής και της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και η επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και της περιοχής του Σουνίου.

Επιπλέον όλοι οι φιλοξενούμενοι γεύτηκαν φαγητά της ελληνικής κουζίνας που τους προσφέρθηκαν σε γεύμα στο χώρο του σχολείου, με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και σε ταβέρνα της περιοχής. Τόσο οι δραστηριότητες όσο και η παραμονή στην πόλη μας, πρόσφεραν στους μαθητές ποικίλα ερεθίσματα για διεύρυνση γνώσεων και συναισθηματικών οριζόντων καθώς και ανάπτυξη συνεργατικής συμπεριφοράς. Υπήρξε επίσης γόνιμη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων σε εκπαιδευτικά θέματα, με τους καθηγητές των χωρών του προγράμματος. Ας συνεχίσουμε με αισιοδοξία την πορεία μας για ένα οικολογικό μέλλον!



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.