Πώς προχωρούν τα πλάνα για τη Μαρίνα Αλίμου




«Η Μαρίνα Αλίμου είναι ένα έργο πνοής με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένα κεφάλαια. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να προχωρήσουμε με τις οικοδομικές άδειες».

Αυτό ανέφερε από το βήμα του forum των Δελφών ο διευθύνων σύμβουλος της R.E.D.S. κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης αναφορικά με το project για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της Μαρίνας Αλίμου, κατόπιν της παραχώρησης που έχει αναλάβει από πέρυσι η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για 40+10 χρόνια σε μια επένδυση που θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

«Σε αυτή τη φάση έχουμε προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις της προηγούμενης κατάστασης, η παραχώρηση ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους, στα τέλη Ιουνίου του 2021 καταθέσαμε το masterplan και είμαστε τώρα εν αναμονή της ΚΥΑ. Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι το Μάρτιο του 2023 ξεκινάμε την κατασκευή και στα μέσα του 2025 θα είναι η ολοκλήρωση του έργου. Η Μαρίνα Αλίμου- όπως και άλλα έργα που έχουν δρομολογηθεί από άλλες εταιρείες- αλλάζει συνολικά την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Βλέπουμε όλη την Αθήνα να αλλάζει προς το καλύτερο».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, πάρκινγκ 850-1.000 θέσεων. Πηγή: newmoney.gr



Αποκλειστικές εικόνες: “Η μαρίνα Αλίμου θα είναι το στολίδι της Ευρώπης”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.