Ο Άλιμος υποδέχθηκε τα Άχραντα Πάθη (EΙΚΟΝΕΣ)




Παρουσία πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Τα Άχραντα Πάθη κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας π. Ιερόθεος.

Στα προπύλαια του Ναού τα Άχραντα Πάθη υποδέχθηκε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπο Κεντικελένη, τον συνεφημέριό του π. Γεώργιο Τσάμη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όπως αναφέρει το romfea.gr, τα Άχραντα Πάθη περιλαμβάνουν τεμάχια από α) την κόκκινη χλαμύδα, β) του σπόγγου, γ) του ακάνθινου στεφάνου, και τέλος δ) του Τιμίου Σταυρού.



Από την Υποδοχή των Αχράντων Παθών και την Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στο Ναό μας. Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρών κ. Φιλόθεος μετά από ευγενή πρόσκληση του Μητροπολίτη μας. Παιάνισε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και παρευρέθησαν πλήθος ευλαβών πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη. Παρέστησαν οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Καλλιάνος και Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νάνου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δουδωνή, Φαλιέρος και Μιχαλέτος και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Γαϊτάνης. Στο μεστό λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας ευχόμενος να είμαστε ενωμένοι και εμείς με τον Χριστό όπως η Παναγία. Έψαλλαν λαμπρά οι χοροί του Ναού μας με ευθύνη του Πρωτοψάλτη μας κ. Κουτρά. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ 2 για την αναμετάδοση της Ακολουθίας. Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στο Ναό μας έως και τη 10η Απριλίου. Παναγία Μυρτιδιώτισσα Αλίμου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.