Να πέσουν τώρα οι μάσκες! Η Ανδρούτσου συμφωνεί με τις παράνομες παρεμβάσεις στην Πικροδάφνη;




Kαι νέα παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στο Ρέμα της Πικροδάφνης, επιχειρήθηκε σήμερα, παρά την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει οποιαδήποτε εργασία πριν την οριοθέτησή του!

Οι πολίτες μπλόκαραν για μία ακόμη φορά τις παρεμβάσεις που επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής στον μοναδικό περιβαλλοντικό θησαυρό της Νότιας Αθήνας. Ιδιοκτήτες πολυκατοικιών που τις έχτισαν πάνω στο ρέμα για να σώσουν τους κήπους τους, χωρίς να προβούν οι ίδιοι σε μέτρα μέσα στην “ιδιοκτησία” τους, απαιτούν από την Περιφέρεια να δράσει σε βάρος του οικοσυστήματος τοποθετώντας συρματοκιβώτια! Δυστυχώς από ότι πληροφορείται το notia.gr, σε αυτή την αποτυχημένη επιχείρηση, αστυνομικοί του ΑΤ Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι είχαν προφανώς ενημερωθεί από πριν, χωρίς να γνωρίζουν τι λέει ο νόμος, επιτέθηκαν φραστικά στους πολίτες που παλεύουν εδώ και χρόνια για το ρέμα!!!

Την Παρασκευή 1/4/22/ μέλη του Δικτύου πολιτών για την διάσωση του ρέματος Πικροδάφνης σταμάτησαν τα έργα επέμβασης στο ποτάμι στο τέρμα της οδού Τρεμπεσίνας στον Αγ. Δημήτριο και έβγαλαν έξω την μπουλντόζα. Ο εργολάβος είχε επιχειρήσει να ξεκινήσει έργο υποστήριξης μπαζο- πρανών με συρματοκιβώτια. που είχε ως εργοδότη την Υπηρεσία ρεμάτων της Περιφέρειας Αττικής .
Στόχος ήταν να υποστηριχτούν οι αύλιοι χώροι 2 τεράστιων πολυκατοικιών στο φρύδι του ρέματος, που είχαν επεκταθεί στην πραγματική κοίτη τις Πικροδάφνης.
Ο εργολάβος ήδη είχε κατασκευάσει μια τεράστια ράμπα προσπέλασης από το απέναντι πρανές , καταστρέφοντας την παρόχθια βλάστηση και αποκόπτοντας την ροή του ποταμού.
Η μπουλντόζα δούλευε από προηγούμενες μέρες, ενώ δεν είχαν να επιδείξουν καμία άδεια εργασίας ή εντολή από την εργοδότρια υπηρεσία.
Επίσης δεν υπήρχαν τεχνικές εκθέσεις, κατόψεις, τομές, περιβαλλοντικοί όροι ή απαλλαγές, ενώ η επέμβαση γινόταν σε μη οριοθετημένο ρέμα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.