Καταρρέουν οι τιμές των σοκολατένιων αυγών Kinder




Πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων έδωσε εντολή να αποσυρθεί το σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100 gr, ανεξαρτήτως παρτίδας, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Στα ράφια και τις προθήκες των σουπερμάρκετ παραμένουν όμως τα προϊόντα Kinder που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποψίας παρουσίας σαλμονέλας.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε προβληματίζει τους καταναλωτές που δεν τα προτιμούν όπως πριν μολονότι τόσο η ποιότητα και η γεύση της σοκολάτας Kinder όσο και τα παιχνίδια που περιέχουν τα αυγά ήταν και είναι πάντα πολύ ελκυστικά. Όπως αναφέρει το flash.gr, είναι ενδεικτικό ότι πριν τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ η τιμή του πασχαλινού σοκολατένιου αυγού ήταν στα 12 ευρώ και πλέον έχει πέσει στα 9,90, ενώ και τα μικρότερα αυγά πωλούνται πια με έκπτωση 40%

Πάντως σε σχέση με την απόσυρση των άλλων κωδικών όπως είχε επισημάνει ο ΕΦΕΤ, η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε αναγκαία έπειτα από σχετική συνεργασία και ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης Ferrero Ardennes, που εδρεύει στο Βέλγιο, να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησαν από την εταιρεία να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει διασπορά του βακτηρίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.



Να τονίσουμε ότι τα προϊόντα που διατίθενται στην ελληνική αγορά και βρίσκονται στα ράφια και τις προθήκες των σημείων πώλησης δεν έχουν κανένα πρόβλημα για αυτό και διατίθενται και μάλιστα σε μειωμένες τιμές όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του flash.gr.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.