Θα μοσχομυρίσουν βότανα όλες οι αυλές των σχολείων του Αλίμου




Τον δικό του βοτανόκηπο με ελληνικά μυρωδικά θα έχει πλέον όποιο σχολείο της πόλης το επιθυμεί, και μάλιστα με φυτά που θα φυτεύσουν οι ίδιοι οι μαθητές, με την υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου.

Η αρχή έγινε σήμερα το πρωί με το 2ο Λύκειο Αλίμου. Τα παιδιά φύτεψαν 50 νεαρούς θάμνους: λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, μέντα και δενδρολίβανο ομορφαίνουν πλέον τον κήπο του 2ου Λυκείου.

“Στην δημιουργία του βοτανόκηπου συμμετείχαν 30 μαθητές, εκπροσωπώντας όλες τις τάξεις του σχολείου, αλλά και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης “We 4 All”, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου μας” δήλωσε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης

“Επόμενο σχολείο που θα αποκτήσει βοτανόκηπο με ελληνικά-μεσογειακά αρωματικά φυτά είναι το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ θα ακολουθήσουν 10 ακόμα σχολεία της πόλης μας που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή! Με την δράση αυτή φέρνουμε τη νέα γενιά πιο κοντά στην ελληνική φύση, μαθαίνουμε στα παιδιά να ξεχωρίζουν τα βότανα, να φροντίζουν και να αγαπάνε το πράσινο, ενώ ταυτόχρονα οι αυλές των σχολείων αποκτάνε περισσότερο πράσινο, χρώμα και άρωμα”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.