Δέκα μέρες τα παιδιά από τα νότια έπαιζαν μπάσκετ στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στις ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της Γλυφάδας, διεξήχθη επί ένα δεκαήμερο με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από τα νότια προάστια. Εξήντα ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου αποτελούμενες από αθλητές σχολείων των περιοχών Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Μοσχάτου, Ταύρου και, φυσικά, της Γλυφάδας έλαβαν μέρος στην Α΄φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος του Δ΄ Τομέα Αθηνών, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γλυφάδας και το Υπουργείο Παιδείας.

Οι αγώνες μπάσκετ πραγματοποιήθηκαν στο προσφάτως ανακαινισμένο ΔΑΚ Γλυφάδας, οι αγώνες βόλεϊ στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Οδυσσέας Παπαδόπουλος» και οι αγώνες ποδοσφαίρου στο Γήπεδο της Τερψιθέας. «Είναι για μας μεγάλη η χαρά, η συγκίνηση και η περηφάνια να φιλοξενούμε στις σύγχρονες αθλητικές υποδομές της πόλης μας ανάλογες διοργανώσεις. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον σχολικό αθλητισμό, είμαστε κοντά στα παιδιά μας, τα καμαρώνουμε και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Ύστερα από δυο χρόνια πανδημίας ο σχολικός αθλητισμός επιστρέφει στις ζωές των παιδιών μας. Η διοργάνωση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή της πόλης μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τον αθλητισμό ως στοιχείο που καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, προάγει τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και τα αθλητικά ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι στη νέα γενιά και προτρέπει τα παιδιά να κάνουν τον αθλητισμό και την άσκηση τρόπο ζωής», τόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης.

Το Πρωτάθλημα διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και διαμορφώνοντας την προοπτική για ανάλογες μελλοντικές δράσεις, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, για την προώθηση του Σχολικού Αθλητισμού.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.