Έδωσαν το όνομα της Φωτεινής στη βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνη




“Φωτεινή” γωνιά γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης. Το όνομα αυτής “ΦΩΤΕΙΝΗ” εις μνήμην της Φωτεινής Σαπατζόγλου, μιας δυνατής, αισιόδοξης, χαμογελαστής και δημιουργικής κοπέλας, με χιούμορ ανεξάντλητο και αγάπη για όλους γύρω της, η οποία έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Με πολλή αγάπη και μετά από πολύ κόπο και συνεχείς προσπάθειες μαθητές, εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου δημιούργησαν αυτό τον χώρο όπου τα παιδιά θα δανείζονται λογοτεχνικά βιβλία, θα μπορούν να διαβάζουν, να εργάζονται σε ομάδες, αλλά και να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Η Κλαίρη Δεληγιάννη, της οποίας ο σύζυγος υπηρέτησε επί σειρά ετών ως καθηγητής μαθηματικός στο 1ο Γυμνάσιο, δίπλα στην μητέρα της Φωτεινής, καθηγήτρια του σχολείου και του κοινωνικού φροντιστηρίου Πόπη Βασιλάκη
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολύδωρος Συρίγος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής

Η δημιουργία ενός χώρου-αναγνωστηρίου, ενός χώρου δανεισμού βιβλίων και δημιουργικής ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αποτελούσε στόχο πολλών χρόνων στη σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου και σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου σ’ αυτή την προσπάθεια. Μέσα απ΄ αυτή την βιβλιοθήκη, η Φωτεινή θα είναι πάντα γύρω τους, θα φωτίζει τη ζωή τους και θα αποτελεί τον φύλακα άγγελό τους.



Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη και οι Αντιδήμαρχοι Πολύδωρος Συρίγος και Γιώργος Κρικρής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.