Άγιος Δημήτριος: 12.400.000 ευρώ για “Ασύρματο” και κολυμβητήριο




Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα, εντάσσεται το έργο µε τίτλο «Αστική αναζωογόνηση Δήµου Αγίου Δηµητρίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η χρηματοδότηση του έργου, που αφορά στην “Ανάπλαση του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος)” και στην “Κατασκευή κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου στα Ο.Τ. 2116 και 2117”, ανέρχεται στο ύψος των 12.400.000 €, πραγματοποιείται µέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταµείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται µε δανειακή σύμβαση µεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταµείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δηµοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με τη χρηματοδότηση αυτή, κλείνει ένας κύκλος χρονοβόρων και έντονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπλαση της πόλης του Αγίου Δημητρίου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.