Χειροπέδες σε ζευγάρι απατεώνων – Έκλεβαν ηλικιωμένες γυναίκες
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών συμμορίας που διέπραττε συστηματικά απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων και η οποία εξαρθρώθηκε την 28-3-2022, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
  1. ΦΛΩΡΟ Αλέξανδρο του Τριαντάφυλλου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα την 25-8-1974 στην Αθήνα,
  2. ΚΙΤΣΑ Ευαγγελία του Ευθυμίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 13-8-1973 στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 28-3-2022 σε Μαρούσι και Κινέττα, από αστυνομικούς 48χρονος και 49χρονη ημεδαποί, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας που διαπράττει κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις κυρίως για απάτες.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης συμμορίας που τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021 είχε στοχοποιήσει ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και προέβαινε σε κλοπές εξαπατώντας τους με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποκάλυψε την εγκληματική της δράση, ταυτοποίησε τα μέλη της και μετά από αστυνομική επιχείρηση κατάφερε την αποδόμησή της.

Ο 48χρονος εντοπίστηκε στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, να συνομιλεί με διερχόμενη ηλικιωμένη γυναίκα, υποδυόμενος τον ασφαλιστή που τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο, με σκοπό να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στην οικία της, προκειμένου να ασφαλίσει τα κοσμήματα της. Η εν λόγω πράξη απάτης δεν ολοκληρώθηκε, καθότι αστυνομικοί που επενέβησαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της μετέρχονταν την μέθοδο της απασχόλησης των ηλικιωμένων θυμάτων τους, με τον ένα εξ’ αυτών να παρουσιάζεται ψευδώς σε αυτούς ως ασφαλιστής, προκειμένου αρχικώς να εξασφαλίσουν την είσοδο στις οικίες τους και εν συνεχεία να αφαιρέσουν από το εσωτερικό αυτών χρηματικά ποσά, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλα πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 48χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο και ήταν αυτός που εντόπιζε και προσέγγιζε τους ηλικιωμένους έξωθι των οικιών τους, προτιμώντας πάντα γυναίκες.

Αφού παρουσιαζόταν ως ασφαλιστής, καλούσε από την τηλεφωνική του συσκευή την 49χρονη κατηγορούμενη, προσποιούμενος ότι συνομιλεί με συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποτιθέμενη ασφάλιση των αντικειμένων.

Στη συνέχεια, αφού οι παθόντες πείθονταν από τα λεγόμενα του, ο 48χρονος εισέρχονταν στις οικίες, ζητούσε να του παρουσιάσουν αντικείμενα αξίας και κοσμήματα με το πρόσχημα ότι πρέπει να τα φωτογραφίσει προκειμένου να τα ασφαλίσει και ακολούθως, απασχολώντας τις παθούσες, τα αφαιρούσε.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αξιόποινων ενεργειών τους, έτερα μέλη της ομάδας που αναζητούνται, είχαν αναλάβει τον ρόλο του τσιλιαδόρου επιτηρώντας τον χώρο πέριξ των οικιών, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος, να εξασφαλιστεί η άμεση διαφυγή του 48χρονου.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απατών-κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, κινητά τηλέφωνα και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.