«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου έρχεται στη Βούλα





Με αφορμή τα γεγονότα των ημερών, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) φιλοξενούν τη θεατρική παράσταση «Το Κιβώτιο», το αντιπολεμικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα:20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, 16673 – Πλησίον Δημαρχείου).
Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, που συνεχίζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου, έχει περιοδεύσει σε 29 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, και έρχεται τώρα στη Βούλα. Η μεγάλη θεατρική επιτυχία, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου.

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, έναν ταραγμένο ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ανεβαίνει ως αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.
Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας.
Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός
Φωτογραφίες : Κωστής Καπελώνης
Παίζει ο Φώτης Μακρής
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος
Η θεατρική παράσταση θα διεξαχθεί υπό το καθεστώς covid free και η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.