“Τι πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί…” Ο Κονδύλης στον ΣΚΑΪ για τις ειρωνείες υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας




Για την πρωτοβουλία δημιουργίας Σώματος Εθελοντών και γενικότερα για την πολιτική προστασία, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης μίλησε την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σαββατοκύριακο Παρέα”.
Ο δήμαρχος, έκανε αναφορά στην αδιανόητη συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που έχουν αποκλείσει τον δήμο από την κρατική στήριξη για πυροπροστασία και ταυτόχρονα ειρωνεύονται με το ερώτημα “τι πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί”.

Το πρώτο ραντεβού γνωριμίας των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ποσειδώνος & Φαν Βάικ, μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:- Τηλ.: 213 200 8121 – 6983504244 (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Αλβανός)- Email: [email protected]

Το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλίμου, που θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα δραστηριοποιηθεί ιδίως:- στην αντιμετώπιση των φυσικών/τεχνολογικών καταστροφών- στην ενημέρωση των δημοτών για καταστάσεις εκτάκτων αναγκών- στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας- στην αρωγή προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από κάθε φυσική καταστροφή- στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, δυστυχημάτων, χιονοπτώσεων κ.λπ.

Το Σώμα θα λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση-κατάρτιση με σεμινάρια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε σχετικό φορέα. ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους της πόλης μας να συμμετάσχουν στο Σώμα Εθελοντών και να συμβάλουν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η συλλογικότητα και η οικολογική συνείδηση μπορούν και πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Το πρώτο μας ραντεβού γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ποσειδώνος & Φαν Βάικ, μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο).



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.