Τετραήμερη εκδρομή από την Εστία Νέας Σμύρνης




Η ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 8 – 11/06/2022

ΒΕΡΟΙΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΕΔΕΣΣΑ-ΠΕΛΛΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΚΑΊ΄ΜΑΚΤΣΑΛΑΝ-ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  • 1η μέρα: Αθήνα- Βέροια Αναχώρηση από την ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ώρα 08:00 π.μ και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Βέροια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο AIGES MELATHRON HOTEL 4*. Βόλτα στη Βέροια για φαγητό ή γλυκό (Η Βέροια φημίζεται για το ΡΑΒΑΝΙ της). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
  • 2η μέρα: Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα Πρωινό και αναχώρηση για τους πρόποδες του Όρους Καϊµακτσαλάν. Φθάνουµε στον ορεινό οικισµό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα. Εγκαταλείφθηκε στα µέσα του 1980, όταν οι κάτοικοι κατέβηκαν σε χαµηλότερο υψόµετρο και ίδρυσαν τον Νέο Άγιο Αθανάσιο για καλύτερη πρόσβαση, ιδίως τον χειµώνα. Σταδιακά, µετά το 1994, αρχίζει να αναπτύσσεται και πάλι λόγω του Χιονοδροµικού. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ.

Στη συνέχεια άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Έδεσσας, όπου θα θαυμάσουμε τον μεγάλο Καταρράκτη ¨Κάρανο¨ με το νερό να πέφτει από ύψος 70 μέτρα και τον διπλό καταρράκτη, όπως επίσης και το Σπήλαιο κάτω από τον βράχο. Οι Ιαματικές πηγές βρίσκονται σε υψόμετρο 390μ. και σε έκταση 75 στρεμμάτων. Συνεχίζουμε για τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ, στην Αριδαία, στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν όπου πέντε ιαματικές πηγές αναβλύζουν κατά μήκος του Θερμοπόταμου, ο οποίος συνεχίζει τη ροή του στην λεκάνη της Αλμωπίας. Θα έχουμε την ευκαιρία (έξοδα ατομικά) να δοκιμάσουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες, καθώς και να απολαύσουμε τον καφέ μας, δίπλα στις πηγές. Φαγητό στα πολύ γραφικά ταβερνάκια των Λουτρών Πόζαρ ή στην Έδεσσα ( σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • 3ημέρα: Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας – Άλσος Αγ. Νικολάου Πρωινό και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας (ξενάγηση από διαπιστευμένο ξεναγό) και επίσκεψη στο μουσείο το οποίο αποτελεί μια μικρογραφία του αρχαιολογικού χώρου, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να ανασυνθέσει τα αρχαιολογικά στοιχεία που παρείχαν τα μνημεία και να κατανοήσει τις ποικίλες πτυχές, της καθημερινής αλλά και της δημόσιας ζωής της Μακεδονικής Πρωτεύουσας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πάρκο του Αγ. Νικολάου στη Νάουσα όπου θα κάτσουμε για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
  • 4η μέρα: Βέροια – Παλιός Παντελεήμονας – Αθήνα Πρωινό και αναχώρηση για τον Παλαιό Παντελεήμονα στις πλαγιές του Ολύμπου, με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά καλντερίμια. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
  • ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ ΄ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ & ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση: 8-ΙΟΥΝΙΟΥ
Ημέρες: 4
2κλινο: 250 €
1κλινο: 310€
3ο άτομο:180 €
Περιλαμβάνονται: Μεταφορές και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν. Διαμονή στο ξενοδοχείο AIGES MELATHRON HOTEL 4*# Πρωινό καθημερινά #Η ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας



Αρχηγός/συνοδός # Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: Η είσοδος στους επισκέψιμους και αρχαιολογικούς χώρους #Tα γεύματα εκτός ξενοδοχείου # Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

  • Ο ειδικός φόρος διαμονής 3 € το δωμάτιο την βραδιά.
  • Δηλώσεις συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης: 3-13 Μαΐου 2022
  • Υπεύθυνη εκδρομής η κα Ελισάβετ Πιτσαδιώτη: Τηλ. 210 2821201 – 6976 354787.
    Τηλ. Γραμματείας ΕΣΤΙΑΣ: 210 9333702

Μέγαρο ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης,
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, 171 21
Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9333 702 – 210 9330 274,
Fax: 210 9333694
[email protected], www.estia-ns.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.