Στο Πυροφυλάκιο του Δήμου Γλυφάδας οι μαθητές του ΕΠΑΛ




Εκπαίδευση από τους καλύτερους για τους μαθητές του ΕΠΑΛ της Γλυφάδας, που πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Πυροφυλάκιο του Δήμου. Οι τρόποι προφύλαξης και διαχείρισης κρίσεων απέναντι σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί και πυρκαγιές, ήταν το αντικείμενο πάνω στο οποίο ενημέρωσε τους μαθητές η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ο.Α.Ε.ΑΝ.), η οποία είναι ενταγμένη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας. «Είμαστε περήφανοι για τους εθελοντές μας, είναι μια εξαιρετικά δυναμική ομάδα με λεβεντιά, φιλότιμο και έντονη διάθεση προσφοράς και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσφέρουν. Είναι ανεκτίμητη η συμβολή τους σε μείζονα θέματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Γλυφάδας, υπό την ευθύνη και τον συντονισμό της εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας Άννυς Καυκά, καθώς και της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρίας Καράμπελα -Καραβουσάλη.

Ο Πρόεδρος Νίκος Ρήγας και τα μέλη της Ο.Α.Ε.ΑΝ Γλυφάδας ενημέρωσαν τους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού και τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στον τομέα της πρόληψης εκτάκτων αναγκών. Η αντιπυρική περίοδος πλησιάζει -ξεκινάει την 1η Μαίου- και ο Δήμος Γλυφάδας είναι και φέτος πανέτοιμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι περισσότεροι από 3.000 Γλυφαδιώτες υπηρέτησαν το θεσμό του εθελοντή πυροφύλακα στο Δήμο Γλυφάδας, παρέχοντας άρτια προστασία στο βουνό.

Στόχος τους, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, είναι ο άμεσος εντοπισμός τυχόν δασικής πυρκαγιάς και η έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών κατάσβεσης. Ο εθελοντής πυροφύλακας καταγράφεται στο Πυροφυλάκιο Γλυφάδας, προμηθεύεται τον απαραίτητο εξοπλισμό αναγνώρισης εθελοντή και αναλαμβάνει μια βάρδια διάρκειας μίας έως δύο ωρών στη διάρκεια της οποίας παρατηρεί τις περιοχές στο βουνό του Υμηττού που εποπτεύει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.