Π.Κόνσουλας: Στις 8 Μαΐου ψηφίζουμε για ένα ανοιχτό κόμμα μακριά από παλαιοκομματικές νοοτροπίες




*Γράφει ο Παναγιώτης Κόνσουλας Οικονομολόγος-Πολιτικός Επιστήμων Αναπλ.Γραμματέας Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής – Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Την Κυριακή στις 8 Μαΐου ψηφίζουμε για την ανάδειξη των νέων οργάνων λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ δηλαδή των Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.) αλλά και των Τοπικών Οργανώσεων (Τ.Ο.) ανά Δήμο και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Παράλληλα την ίδια μέρα θα ψηφίσουμε για την εκλογή των 4.200 αντιπροσώπων μας στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Κομβική επίσης θα είναι για το μέλλον του κόμματος μας και η επιλογή του ονόματος της Παράταξης μας μέσω της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί παράλληλα στις κάλπες που θα στηθούν εκείνη την ημέρα, ώστε να δοθεί το μήνυμα του τι θέλει ο κόσμος μας.

Το τριήμερο 20-21-22 Μαΐου στο Στάδιο του Τάε Κβον Ντο θα διεξαχθεί το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής με το νέο Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη να δίνει ένα δυνατό αλλά και σαφέστατο μήνυμα για την ολική επαναφορά, μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη του πολιτικού μας χώρου.

Οι εσωκομματικές εκλογές τελείωσαν με την ανάδειξη νέου αρχηγού τον Δεκέμβριο του 2021 και ο καινούριος μας στόχος θα πρέπει να είναι πλέον μόνο το πως μπορούμε να επανακτήσουμε οριστικά την επικοινωνία μας με τον ελληνικό λαό , με γρήγορο μεν βηματισμό αλλά και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις δε, που θα αγγίζουν τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, τις ευπαθείς ομάδες των αδύναμων συμπολιτών μας και τους μη προνομιούχους που αγωνίζονται καθημερινά.



Αυτό απαιτεί απαραίτητα και αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο λειτουργίας των οργάνων μας, επανασυγκρότηση και επανατοποθέτηση των Τοπικών μας Οργανώσεων αλλά και των Νομαρχιακών Επιτροπών, οι οποίες πρέπει να στηριχτούν απ´ όλα τα μέλη μας και να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στις τοπικές μας κοινωνίες.

Να αποκτήσουν ξανά φωνή και στέγη όπου αυτό είναι εφικτό αλλά και ένα νέο πολιτικό περιεχόμενο, με την ανάδειξη κυρίως και την αναβάθμιση νέων ανθρώπων στη σύνθεση τους παράλληλα με την αναγκαιότητα του ρόλου της γυναίκας στο πολιτικό γίγνεσθαι.Νέοι άνθρωποι και γυναικείο φύλλο, όχι εξαιτίας μιας «αναγκαστικής ποσόστωσης» αλλά κυρίως μέσα από μια ουσιαστική συμμετοχή που πρέπει να γίνει ίσως και το βασικό νέο μήνυμα μας προς την κοινωνία.

Τοπικές Οργανώσεις και Νομαρχιακές Επιτροπές που δεν θα παίζουν τον ρόλο «του κομματάρχη» του κάθε βουλευτή μας, αλλά θα συνομιλούν με την κοινωνία και τους συμπολίτες μας για να καταγράψουν και να μεταφέρουν τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα τους στα κεντρικά όργανα του κόμματος μας, να γίνουν η φωνή του λαού σε μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με τελικό προορισμό τις εμπεριστατωμένες προτάσεις μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας και για αυτό τον στόχο δίνουμε την υπόσχεση να αγωνιστούμε και να τα καταφέρουμε όπως άλλοτε, τότε που ο μεγάλος μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.