Πως έσωσαν γάτο που είχε πέσει στα θεμέλια οικοδομής (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η ομάδα μας ( Alma Libre – Hellenic Animal Rescue) κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό ενήλικου γάτου από τα σκαμένα θεμέλια αναγειρόμενης οικοδομής στην περιοχή του Χαλανδρίου την Τετάρτη 30/3, λίγο μετά από το περιστατικό με τον δεμένο σκύλο στα Άνω Λιόσια. Τα θεμέλια είχαν σκαφτεί την ίδια ημέρα σε μεγάλο βάθος πέντε μέτρων με τα τοιχώματα να είναι εντελώς κάθετα και το μαλακό χώμα να καθιστούν αδύνατη κάθε προσπάθεια για αναρρίχηση από τον ταλαίπωρο γατούλη, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν αστείρωτος και καθώς υπήρχαν κι άλλες γάτες στην περιοχή, ήταν σε κατάσταση αμόκ αναζητώντας ζευγάρωμα. Δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο γάτοι σε οίστρο να παρασύρονται σε κάθε είδους ατυχήματα καθώς στην κυριολεξία «δεν βλέπουν μπροστά τους» στην αναζήτηση τους για ταίρι.

Στο σημείο έσπευσε εθελοντής μας όπου εν τω μεταξύ η κατάσταση είχε χειροτερέψει καθώς μέσα στα θεμέλια είχε πέσει και δεύτερη γάτα! Αξιολογώντας την κατάσταση και βλέποντας ότι δεν υπήρχε καμία οδός διαφυγής ούτε ήταν εφικτό για τα ζώα να σκαρφαλώσουν πέντε μέτρα κάθετου τοίχου παρά τις προσπάθειές τους, κατεβήκαμε κάτω στα θεμέλια με την χρήση μεγάλης αναδιπλούμενης σκάλας και την απαραίτητη προσοχή. Μέσα στην τεράστια αυτή τεχνητή τρύπα στο έδαφος η κατάσταση ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς με την χρήση απόχης οι δυο γάτες παγιδεύτηκαν σε δευτερόλεπτα, αφού πια από τις απανωτές προσπάθειες διαφυγής είχαν εξαντληθεί σε σημείο παράδοσης. Η δεύτερη γάτα που έπεσε μέσα, μία χοντρή κάλικο γατούλα γειτονιάς ήταν ήδη στειρωμένη κι επανεντάχθηκε στην αποικία της.

Ο δε γάταρος που πιάστηκε δεύτερος και του δώσαμε το όνομα Ρούλης (από το Γαμπρούλης) δεν θα μπορούσε βέβαια να επανενταχθεί αστείρωτος καθώς όλη η επιχείρηση θα ήταν επί ματαίω. Οδηγήθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα όπου θα στειρωθεί, θα λάβει κατάλληλη θεραπεία για τα μάτια του καθώς βρέθηκε να έχει μόλυνση και έπειτα θα επανενταχθεί με ασφάλεια στην γειτονιά του. Η στείρωση θα πληρωθεί από το Greek Animal Rescue ευχαριστούμε πολύ! Ευχαριστούμε επίσης και τη Nena που εντόπισε αρχικά τον γατούλη ήταν στο σημείο και μας ανέμενε ακόμα και ενώ είχε πέσει το σκοτάδι. Εθελοντής μας που συμμετείχε: Alexis Mantzoros



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.