Πικροδάφνη: Να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο ζητά ο Αρβανιτάκης
Tην άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα έργα στο ρέμα της Πικροδάφνης, ζητάει ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης – επικεφαλής της παράταξης “Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου“. Δείτε την ανακοίνωση:
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπο Μπέλλο
Κύριε Πρόεδρε,
Επισκεφτήκαμε το ρέμα της Πικροδάφνης στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται έργα για την αντιστήριξη των πρανών κάτω από την πολυκατοικία στην οδό Αιγίνης 1.
Το έργο που εξελίσσεται τις τελευταίες 15 ημέρες αφορά στην οικοδόμηση ενός τσιμεντένιου τοίχους αντιστήριξης μήκους 40 μέτρων και ύψους 3-4 μέτρων, επί του οποίου θα τοποθετηθούν επιπλέον συρματοκιβώτια, έως το ύψος της οδού Αιγίνης, με σκοπό την αποτροπή της αποσάθρωσης των πρανών.
Συνομιλώντας με μέλη του Δικτύου για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, μας διαβεβαίωσαν ότι τέτοιες ενέργειες δεν προβλέπονται από την απόφαση του ΣτΕ 2313/20 η οποία «απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια πριν της οριοθέτησης του ρέματος», πλην εξαιρέσεων στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται τα έργα που ήδη διεξάγονται.
Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα να διασφαλιστούν οι περιουσίες των πολιτών που κατοικούν παρακείμενα από το ρέμα. Από την άλλη, οι δικαστικές αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου είναι σαφείς και δεν επιτρέπουν έργα αυτής της φύσης που διεξάγονται εντός της κοίτης του ρέματος.
Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι παρότι η δήμαρχος κα Ανδρούτσου επιβεβαιώνει σε σχετική της ανακοίνωση την παραβίαση των αποφάσεων του ΣτΕ από τα έργα της Περιφέρειας, δεν προχωρεί σε καταγγελία τους στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης αλλά περιορίζεται σε διαπιστώσεις, απαντώντας απλώς στην υποχρέωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αγίου Δημητρίου ότι «διαβίβασε στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής την από 13/11/2019 επιστολή των ενοίκων της πολυκατοικίας επί της οδού Αιγίνης 1». Παράλληλα επαναλαμβάνει τη θέση της δημοτικής αρχής «ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα σταθεροποίησης πρανών σε συγκεκριμένες θέσεις με τις σύγχρονες αντιλήψεις της Οικομηχανικής ή άλλες τεχνικές λύσεις που δεν θα επεμβαίνουν εντός της κοίτης του Ρέματος».
Ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Αγίου Δημητρίου ούτως ώστε να υπάρξει επεξεργασμένη και συντονισμένη αντίδραση στα έργα που διεξάγονται στην κοίτη του ρέματος της Πικροδάφνης, τα οποία συν τοις άλλοις δημιουργούν ένα προηγούμενο για ανάλογες παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα με τα πρανή.
Για την Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου
Αλέξανδρος Αρβανιτάκης


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.