Ο “Ακάλυπτος” είναι λεβεντιά! Έτρεξε πρώτος να δηλώσει εθελοντής στον Άλιμο
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, μόνιμος κάτοικος Αλίμου, ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που θα δημιουργήσει ο Δήμος. Συμμετείχε ενεργά στην πρώτη συνάντηση που έγινε την Κυριακή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τις απόψεις του για τον εθελοντισμό και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις την πόλη του. Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Αλβανός, ο οποίος είναι υπεύθυνος όλου του εγχειρήματος.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλίμου, που θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα δραστηριοποιηθεί ιδίως:- στην αντιμετώπιση των φυσικών/τεχνολογικών καταστροφών- στην ενημέρωση των δημοτών για καταστάσεις εκτάκτων αναγκών- στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας- στην αρωγή προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από κάθε φυσική καταστροφή- στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, δυστυχημάτων, χιονοπτώσεων κ.λπ.

Το Σώμα θα λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση-κατάρτιση με σεμινάρια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε σχετικό φορέα. Καλούνται οι κάτοικοι της πόλης να συμμετάσχουν στο Σώμα Εθελοντών και να συμβάλουν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η συλλογικότητα και η οικολογική συνείδηση μπορούν και πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.