Νότια προάστια: Διψήφια αύξηση τιμών μέσα σε ένα χρόνο σε νέα και παλιά διαμερίσματα




Τα νούμερα που δημοσιεύει το newmoney.gr, από το κτηματομεσιτικό δίκτυο της REMAX Ελλάς, το γνωστό κτηματομεσιτικό δίκτυο με 73 γραφεία και πάνω από 1.000 συμβούλους βασίζονται στις αγοραπωλησίες ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν μέσω του δικτύου, επομένως αφορούν πραγματικές συναλλαγές. Σε συνολικά 60 περιοχές της Αττικής καταγράφηκε αύξηση 11,2% το 2021 σε σύγκριση με το 2020 για μεταχειρισμένα ακίνητα άνω των 5 ετών, ενώ για ηλικίας άνω των 5 ετών το ποσοστό της αύξησης διαμορφώνεται στο 12,1%. Η μέση τιμή σε όλη την Αθήνα, τα προάστια και τον Πειραιά διαμορφώνεται στα 2.869 ευρώ ανά τ.μ. για τα πιο νέα σπίτια έως 5 ετών και στα 1.910 ευρώ ανά τ.μ. για τα παλιά που είναι και πολύ περισσότερα.

Πολύ ψηλά είναι τα νούμερα στα πολύ δημοφιλή νότια προάστια με τη Γλυφάδα να σημειώνει τις υψηλότερες τιμές τόσο στα νέα έως 5 ετών όσο και στα παλιά: Ειδικότερα, με βάση τις αγοραπωλησίες που έγιναν μέσω του δικτύου για τα νέα σπίτια η μέση τιμή ήταν στις 5.600 ευρώ ανά τ.μ. και για τα παλιά στις 3.300 ευρώ ανά τ.μ.. Στη Βούλα τα αντίστοιχα νούμερα ήταν στις 4.750 ευρώ ανά τ.μ. και 2.800 ευρώ, ενώ στο Ελληνικό που βρίσκεται στο επίκεντρο σταθερά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα εύρος από 2.400 ευρώ ανά τ.μ. για τα παλιά έως 3.550 ευρώ ανά τ.μ. για τα παλιά. Πάντως για τις συγκεκριμένες περιοχές των νοτίων και για μοναδικές κατασκευές που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και πισίνες στα μπαλκόνια οι τιμές είναι πενταψήφιες σε πολλές περιπτώσεις, πάνω από τις 10.000 ευρώ ανά τ.μ..

Περιοχή Νέα έως 5 ετών Άνω των 5 ετών

Στον Πειραιά και τα πέριξ αυτού τα υψηλότερα νούμερα καταγράφονται στην Πειραϊκή όπου για τα πιο καινούρια διαμερίσματα οι αξίες είναι στις 5.250 ευρώ ανά τ.μ. και για τα παλιότερα στις 4.500 ευρώ ανά τ.μ.. Φρεαττύδα και Καστέλλα συμβαδίζουν με τις αξίες για τα πιο νέα διαμερίσματα να είναι κοντά στις 4.250 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η Φρεαττύδα ξεφεύγει πιο πολύ στα παλιά με νούμερα κοντά στις 4.000 ευρώ ανά τ.μ.. Δείτε περισσότερα στο: newmoney.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.