Μαθητές καθάρισαν την παραλία στον Άλιμο
140 μαθητές Δημοτικού από τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ πήραν μέρος στη δράση παράκτιου & υποβρύχιου καθαρισμού στην παραλία Αλίμου, ενώ είχε προηγηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από την ομάδα της All For Blue organization. Στη βιωματική δράση συμμετείχαν και Γάλλοι εθελοντές από το Πανεπιστήμιο της Lille που φρόντισαν για την καταμέτρηση και το ζύγισμα των απορριμμάτων ενώ την παράσταση έκλεψαν οι δύτες που εντυπωσίασαν τους μικρούς μας φίλους με τα “ευρήματα” που έβγαλαν από το βυθό, όπως μια πινακίδα δρόμου, ρόδες, κουτάκια αναψυκτικών και μια ομπρέλα! Στη δράση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αλίμου Aνδρέας Κονδύλης ο οποίος χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους εθελοντές καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Αντωνάκης που μερίμνησε για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Καπάκια, αποτσίγαρα, μπουκάλια πλαστικά και γυάλινα, σκοινιά, απορρίμματα πανδημίας, εσώρουχα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά, χάπια, σκούπες, πινακίδα οδοσήμανσης, παιδικό καρότσι, πακέτα τσιγάρων, κάψουλες καφέ, ρολόι, μανταλάκια….. είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος καθαρισμού της παραλίας Αλίμου υπό την καθοδήγηση της All For Blue!!! Εντυπωσιακή η αίσθηση του να βοηθάς το περιβάλλον, μας άρεσε πάρα πολύ ως διαδικασία, ως “μάθημα” για το τι μπορεί να προκαλέσει ο άνθρωπος συνειδητά ή ασυνείδητα και μάλιστα τόσο εύκολα! Περάσαμε υπέροχα καθώς καθαρίζαμε γιατί το κάναμε με τους συμμαθητές μας, το διασκεδάσαμε, βοηθήσαμε κι εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε ακόμα πιο όμορφη μια εξαιρετική παραλία, γνωρίσαμε ανθρώπους από άλλες χώρες με τις ίδιες ανησυχίες και συνεργαστήκαμε ως ομάδες με κοινό στόχο: το περιβάλλον και τα μάτια μας!


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Σας ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη εμπειρία καθώς αυτή αποτέλεσε και την πρώτη μας “έξοδο” από το σχολείο, μετά από 2 συναπτά έτη!!! Κώστας Βαθειάς – Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.