Μήνυμα ειρήνης, αγάπης και αισιοδοξίας από τη Γλυφάδα (EIKONEΣ)




Προσφυγόπουλα από την Ουκρανία ένωσαν τα χέρια με παιδιά από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, τραγούδησαν, έπαιξαν και έστειλαν μήνυμα ειρήνης και αγάπης στον κόσμο!

Σε μια εκδήλωση γεμάτη φως και αισιοδοξία, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Δήμου Γλυφάδας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού, τα φαναράκια της ειρήνης έφθασαν ψηλά στον ουρανό μαζί με τις φωνές όλων για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία. Τη διοργάνωση της δράσης «Θέλω-Ελπίζω-Μπορώ», στην παραλία της Γλυφάδας, ανέλαβαν το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πένταθλου μέσω της Επιτροπής Πιερ ντε Κουμπερτέν, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκοσμίων Πρωταθλητών. «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των αμάχων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μετά τη ρωσική εισβολή. Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας που μας προσφέρει τη δυνατότητα να φιλοξενούμε αυτά τα παιδιά, τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και ελπίζουμε σύντομα να λήξει αυτή η περιπέτεια και να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», τόνισε καλωσορίζοντας τα προσφυγόπουλα η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

«Από τη Γλυφάδα μας σήμερα στέλνουμε μήνυμα ειρήνης, αγάπης, αισιοδοξίας. Η πόλη μας γίνεται όλη μια αγκαλιά για τα παιδιά αυτά, που βρέθηκαν μακριά από τον τόπο και τα σπίτια τους. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη δική τους για να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Η Ελλάδα και τα Ελληνόπουλα προσφέρουν μια ανοιχτή, ζεστή αγκαλιά στα παιδιά του πολέμου της Ουκρανίας. Σήμερα γινόμαστε ένα για να στείλουμε το μήνυμα της ειρήνης προς όλο τον κόσμο, αντιπαραβάλλοντας τη δύναμη του αθλητισμού και της φιλίας ανάμεσα σε παιδιά μέχρι σήμερα άγνωστα μεταξύ τους, απέναντι στην ισχύ των όπλων», τόνισε ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Κωνσταντίνος Φίλης.



«Ο αθλητισμός μάς δίνει δύναμη να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ειρήνη, αγάπη και σεβασμό. Σήμερα όλοι μαζί ενώνουμε τα χέρια μας για την ειρήνη», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου Ντόρα Πάλλη.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, υπεύθυνη της Επιτροπής Πιερ ντε Κουμπερτέν, Νεκταρία Κωνσταντίνου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρώην Υπουργός, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μαζί με τον ψυχολόγο Στέφανο Αλεβίζο και 10 παιδιά από τον εθελοντικό οργανισμό, o Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, οι Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Αγγελόπουλος και Ελένη Καράχου-Σκούταρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Λεβετσοβίτης (Πρόεδρος Γκολφ), Δημήτρης Ακρίβος και Στέλιος Κουρουπάκης, η Αντιδήμαρχος Πειραιά Κική Μπουρδάκου και ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας με έξι παιδιά, ο Πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης με 20 παιδιά, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ Θωμάς Τόκας, οι Ολυμπιονίκες και πρεσβευτές ολυμπιακής εκεχειρίας Εύη Μωραϊτίδου (πόλο), Βούλα Ζυγούρη (πάλη), Κώστας Φιλιππίδης (άλμα επί κοντώ), Γρηγόρης Χατσατουριάν (χάντμπολ), οι χρυσές Παραολυμπιονίκες του Μπότσια Άννα και Μαρία Νέντα, η παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μοντέρνου Πένταθλου Πηνελόπη Νίκα και η παγκόσμια Πρωταθλήτρια άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδη. Σημαντική επίσης η συμβολή του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας και του κ. Λουκά Φωτόπουλου, ενώ τον μουσικό τόνο της εκδήλωσης έδωσε η παιδική χορωδία «Εύχαρις» από το Ωδείο Μητσάκου με την καθηγήτρια μουσικής Λένα Σιβρή.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της εκπροσώπου της Ομάδας «Μίλα» Σήλιας Μωραϊτη, που κάλεσε τα παιδιά να δώσουν τα χέρια και να στείλουν το δικό τους μήνυμα υπέρ της ειρήνης: «Εσείς οι μεγάλοι σταματήστε τον πόλεμο… εμείς τα παιδιά θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα, όλα μαζί. Ας ενώσουμε τα χέρια, να αλλάξουμε τον κόσμο. Θέλουμε μια πραγματικότητα όπου η λέξη “πόλεμος” δεν χωράει…»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.