Η πρώτη Ελληνίδα Μις Ευρώπη ήταν από το Παλαιό Φάληρο




Αλίκη Διπλαράκου (Λαίδη Ράσσελ).
Η πρώτη Ελληνίδα Μις Ευρώπη, γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1912.
Παλαιό Φαληριώτισσα, Μανιάτισσα στην καταγωγή.
Αναδείχτηκε στον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας στην Ευρώπη σε ηλικία 18 ετών, στο Παρίσι το 1930 και 2η Μις Κόσμος.
Καταγόταν από τις πιο εύπορες οικογένειες της εποχής στην Ελλάδα.
Χωρίς να το γνωρίζει κάποιος γνωστός της την δήλωσε στο διαγωνισμό αρνήθηκε αλλά ο παρευρισκόμενος στην εκδήλωση Παλαιό Φαληριώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζαΐμης της άλλαξε γνώμη.
Οι εφημερίδες σε όλο τον κόσμο την παρουσίαζαν σαν το σύγχρονο δείγμα της αιώνιας κλασσικής Ελληνικής ομορφιάς που δεν πεθαίνει ποτέ.
Η βασίλισσα της ομορφιάς βάσει της εφημερίδας «Βραδινή», στην πασαρέλα είχε ηγεμονικό παράστημα, φιδίσιο κορμί, τέλια αρμονία κινήσεων, βάδισμα μεγαλοπρεπές, λαιμός χυτός, χέρια λεπτά, μπράτσα τορνευτά, που λέπταιναν όσο ανέβαιναν και έληγαν σε λεπτότατα δάκτυλα, λεπτότατα χείλη με ανείπωτη γλυκύτητα, ολογάλανα μάτια σπινθηροβόλα ασυνήθιστα και το φινάλε, και τα μακριά καστανόξανθα μαλλιά της που κυματίζουν πάνω στους ώμους.
Η συντηρητική κοινωνία της Αθήνας την αντιπάθησε γιατί το 1930, μεταμφιέστηκε σε άνδρα και, φιλοξενούμενη σε θαλαμηγό εφοπλιστή, κατάφερε να παραβιάσει το άσυλο Αγίου Όρους, προκειμένου να γνωρίσει την απαγορευμένη για τις γυναίκες Αθωνική Πολιτεία.
Είναι μια από τις ελάχιστες γυναίκες που το επιχείρησαν και το πέτυχαν σε τόσο μεγάλο βαθμό στην Ιστορία του Αγίου Όρους.
Η Αλίκη καλοπαντρεύτηκε δύο φορές. Την πρώτη φορά στις 31 Οκτωβρίου 1932 με τον Γάλλο αεροπόρο και επιχειρηματία Πολ – Λουίς Βεγιέρ, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί, τον Πολ Ανίκ (1933-1998).
Ο δεύτερος γάμος της έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 1945 με τον Άγγλο σερ Τζον Ράσελ, απόγονο του 6ου Δούκα του Μπέντφορντ.
Η Ελληνίδα καλλονή, που έλαβε τον τίτλο της Λαίδης, απέκτησε μαζί του δύο παιδιά, την Τζορτζιάνα – Αλεξάνδρα (1947) και τον Αλεξάντερ Τσαρλς Τόμας (1950).
Η Αλίκη Διπλαράκου έφυγε από τη ζωή στις 30 Οκτωβρίου 2002.
© 1η Δημοσίευση στο διαδίκτυο 25 Ιανουαρίου 2015.
Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας-Έρευνα-Κείμενα-Χρονολόγηση-Τεκμηρίωση περιοχής και κτιρίων : Δημήτρης Κακίτσης.
© All rights reserved: Π.Φ.Κ. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Δ.Κ.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.