Γυναίκα «αράχνη» μαδούσε ηλικιωμένους




Χρυσές δουλειές ανέλαβε στον Βόλο 55χρονη Βουλγάρα, η οποία έκανε τον εισπράκτορα για λογαριασμό άγνωστου άνδρα, που εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους, ζητώντας τους χρήματα με πρόσχημα την ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων σε συγγενείς τους.

Η αλλοδαπή άρπαξε σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο μηνών συνολικά 65.000 ευρώ. Το δίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου το κύκλωμα, που εκτιμάται ότι δρα από το εξωτερικό, εξαπάτησε έξι γυναίκες και έναν άνδρα. Ομως, το τελευταίο κρούσμα στις 12 Απριλίου ήταν το φαρμακερό.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία ερευνούσε διακριτικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα τις διαδοχικές απάτες, κατάφερε να φθάσει στα ίχνη της 55χρονης, το μακρύ χέρι του κυκλώματος και ταυτοποίησε τα στοιχεία της.

Πώς εξιχνιάστηκε η απάτη



Η αλλοδαπή διαμένει στον Βόλο εδώ και δέκα χρόνια και το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτελούσε χρέη…εισπράκτορα. Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες από τις γύρω επιχειρήσεις των σπιτιών – στόχων των απατεώνων και μαρτυρίες, η Αστυνομία έκανε «ντου» στο σπίτι της πριν δύο μέρες, όπου βρήκε και κατέσχεσε ποσό ύψους 6.500 ευρώ.

Η 55χρονη δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει την προέλευση της κατοχής του ποσού. Φέρεται να παραδέχεται τις πράξεις της, ομολογώντας όμως ότι η ίδια εμπλέκεται στο κομμάτι της παραλαβής των χρημάτων από τους παθόντες και μόνο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία εναντίον της, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες και συνεχίζει τις έρευνες.

Κομπίνα… και εμπόριο ελπίδας

Με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, άγνωστος δράστης τηλεφωνούσε στους ηλικιωμένους και τους πίεζε να του δώσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Ασκούσε αφόρητη ψυχολογική πίεση και δεν άφηνε περιθώρια χρόνου στους ανυποψίαστους πολίτες να σκεφθούν, εγκλωβίζοντάς τους στο αδιέξοδο που τους προκαλούσε εσκεμμένα.

Κατάφερνε τελικά να εξασφαλίζει τη συναίνεσή τους για την παράδοση των ποσών, που μπορούσαν να δώσουν, μη διστάζοντας ο θρασύς να ζητεί ακόμη και κοσμήματα, όταν έβλεπε ότι δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα.

Στη συνέχεια έδινε οδηγίες για την παραλαβή των χρημάτων.

Εξαπάτησε με αυτόν τον τρόπο έξι γυναίκες ηλικίας 79, 62, 85, 73, 81, 64 και έναν άνδρα ηλικίας 86 ετών.

Η 55χρονη επισκεπτόταν τους ηλικιωμένους στη συνέχεια, είτε στο σπίτι, είτε σε εξωτερικό χώρο.

Οι παθόντες περίμεναν στη συνέχεια με αγωνία να ενημερωθούν νέα για την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων, όταν διαπίστωναν σοκαρισμένοι ότι κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε και πως είχαν πέσει θύματα απάτης. Κατερίνα Μαρούγκα – taxydromos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.