Γιάννης Σκαφτούρος: Το τελευταίο ζεϊμπέκικο της ζωής του (VIDEO)




Στο αποκλειστικό βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, ο Γιάννης Σκαφτούρος χορεύει το τελευταίο ζεϊμπέκικο της ζωής του ανήμερα το Πάσχα.

Ο 55χρονος φαίνεται να διασκεδάζει μαζί με την οικογένειά του, ανυποψίαστος για το συμβόλαιο θανάτου που θα εκτελούσαν μια μέρα αργότερα οι δολοφόνοι του.

Ούτε 24 ώρες μετά, ο γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο» εκτελέστηκε από άγνωστους δράστες οι οποίοι τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών που εκτέλεσαν μέρα μεσημέρι τον βαρυποινίτη, Γιάννη Σκαφτούρο στην αυλή του σπιτιού του στα Δερβενοχώρια, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες λόγω Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, βάσει των συμβολαίων θανάτου που είχαν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι δράστες επέλεξαν να δολοφονήσουν τον 55χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, το οποίο μάλιστα βρισκόταν και εκτός Αθηνών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι δράστες πήραν ένα μεγάλο ρίσκο: να μετακινηθούν από την Αθήνα προς το συγκεκριμένο σημείο.

Η κίνηση αυτή ενέχει τον κίνδυνο να συλληφθούν εύκολα, αφού κινούνται σε άγνωστα για εκείνους μέρη, ενώ δεν έχουν την «προστασία» της πόλης.

Τον θεωρούσαν ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του διαβόητου Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το «βιογραφικό» του πλαισιώνουν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πολύπειρο δημοσιογράφο, η εν λόγω δολοφονία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Αρχικά, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται κυρίως στον εντοπισμό των δύο δραστών που αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή, ενώ πιθανώς είναι κι εκείνοι που δολοφόνησαν τον 55χρονο.

Οι δράστες εικάζεται ότι είτε έχουν διαφύγει με αυτοκίνητο, είτε έχουν βρει καταφύγιο σε κοντινή ορεινή περιοχή. Αυτός είναι κι ο λόγος που από την αστυνομία έχει «σηκωθεί» ελικόπτερο, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες.

Μάλιστα, πολύ σημαντικό στοιχείο θεωρείται ότι -σε αντίθεση με άλλα συμβόλαια θανάτου- αυτή τη φορά έχει εντοπιστεί ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που ενδέχεται να βοηθήσει τις αρχές στις έρευνες

Ο «ταμίας»

Τον έλεγχο της νύχτας κατάφεραν και πήραν στα χέρια τους τρεις «στρατηγοί». Ο «κύριος Παναγιώτης», ο «Σου ο Σούμο» και ο «Θείος Τζο». Αυτά ήταν τα ψευδώνυμα των Παναγιώτη Βλαστού, Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου. Από την απαγωγή μόνο του εφοπλιστή Παναγόπουλου πήραν λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η οργάνωσή τους είχε δομή, ιεραρχία, καθήκοντα, εταιρείες και πολύ χρήμα. Ο Σκαφτούρος εθεωρείτο «ταμίας» στο Συνδικάτο του εγκλήματος που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2002. Ανέπτυξε στενές φιλικές σχέσεις με τον Β. Στεφανάκο, επίσης έγκλειστο τότε στις φυλακές Λάρισας.

Το όνομα του Σκαφτούρου ενεπλάκη και στην πρώτη απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς.

Τον είχαν στοχοποιήσει

Ο «Θείος Τζο» φαίνεται ότι ήταν στο στόχαστρο κάποιας ομάδας της νύχτας και μάλιστα πριν από 4 χρόνια είχαν επιχειρήσει να τον δολοφονήσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρισκόταν. Τότε κάποιος κρατούμενος του είχε επιτεθεί με ένα μαχαίρι και τον είχε χτυπήσει στο πόδι πριν τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης ήταν μέλος της «Αλβανικής Μαφίας» των φυλακών που κατηγορούνται για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου 

Για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου αλλά και τη δολοφονία Γούσιου είχε καταδικαστεί σε «δις ισόβια» αλλά αποφυλακίστηκε πριν από 2,5 περίπου χρόνια. Από τότε φοβόταν για τη ζωή του και κυκλοφορούσε πάντα με ισχυρά μέτρα προφύλαξης. 

Το 2020 σε ένα έλεγχο της αστυνομίας στη Γλυφάδα, είχε συλληφθεί και στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν δύο πιστόλια, πέντε ασύρματοι συντονισμένοι στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο στιλέτα, σφαίρες και ένας εσωτερικός αστυνομικός φάρος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.