Ανδρέας Κονδύλης: “Μας βαραίνει ότι οι άνανδροι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ κυκλοφορούν ελεύθεροι”




Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα 9 Απριλίου από την ημέρα που ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των εκτελεστών του που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι, συγκεντρώθηκαν στον Άλιμο, στο σημείο που εκτέλεσαν τον γνωστό δημοσιογράφο ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, μετά την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

“Μας βαραίνει ο τρόπος που έφυγε και μας βαραίνει το γεγονός ότι οι άνανδροι δολοφόνοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι” είπε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης “Εύχομαι σύντομα τουλάχιστον αυτό το τελευταίο να σταματήσει να μας βαραίνει. Και ο Θεός και όλοι να είμαστε στο πλάι της οικογένειας, να τους δίνουμε δύναμη, να τους στηρίζουμε και να τους αγαπάμε και για λογαριασμό του Γιώργου”.

“Πριν από ένα χρόνο άλλαξαν τα πάντα για την οικογένεια του Γιώργου, άλλαξαν πολλά για τους φίλους του, αλλά ο Γιώργος δεν λείπει μόνο από εμάς, λείπει η γραφή και ο λόγος του και άλλωστε αυτό ήθελαν και αυτό πέτυχαν” είπε ο αγαπημένος φίλος και συνάδελφος του Γιώργου, Μανώλης Ασαριώτης “Με ρωτάνε πάρα πολλοί αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες, αν κάποια στιγμή θα έχουμε νέα, δυστυχώς δεν έχω να δώσω απάντηση. Μπορώ να σας πω όμως ότι είναι χρέος όλων η προσπάθεια για την αποκάλυψη της αλήθειας. Και θα κλείσω με τον δικό μου τρόπο. Με δέκα μπάλες στέρησαν εσένα από τη ζωή σου μα μένει ανεξίτηλη για πάντα η γραφή σου.”



“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που είστε εδώ και μας συμπαραστέκεστε στο βαρύ πένθος μας στην απώλεια του Γιώργου μας” είπε συγκινημένη η γυναίκα του, Στάθα “Δεν έχω ποιον να πρωτοευχαριστήσω. Από συναδέλφους, από φίλους του, όλοι είστε μια αγκαλιά για εμάς. Είχα την τύχη και την ευτυχία να είμαι φίλη και σύντροφος του Γιώργου, από τα 20 μέχρι την ώρα που έφυγε. Ο Γιώργος όπως όλοι ξέρετε ήταν ένας καλός και καθαρός άνθρωπος. Αυτό που εγώ ζητάω και θέλω όλοι μαζί σήμερα που είμαστε εδώ να ζητήσουμε η δολοφονία του Γιώργου να μην ανήκει στον κοινό ποινικό κώδικα αλλά να αναθεωρηθεί και να θεωρηθεί ως ένα ιδιώνυμο έγκλημα, ένα έγκλημα κατά της δημοσιογραφίας, κατά της ελευθερίας του λόγου και κατά ενός ανθρώπου που απλά μόνο έκανε τη δουλειά του. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, τον τελευταίο καιρό έχω μεταταχθεί και ανήκω στο προσωπικό του δήμου, είστε όλοι κομμάτι του Γιώργου, κομμάτι δικό μας και θέλω όλοι μαζί να κάνουμε αυτό το έγκλημα ιδιώνυμο”

“Υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε καθημερινά να ζούμε” είπε ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ, Δημήτρης “Μπορούμε να επιλέγουμε να ζούμε με το κεφάλι κάτω με τρόμο, να κάνουμε ότι μας λένε για να είμαστε εντός εισαγωγικών ασφαλείς. Όμως η πραγματική χαρά στη ζωή βρίσκεται στην ελευθερία να κάνεις αυτό που θέλεις.

Φυσικά η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που παραβιάζει την ελευθερία του άλλου. Περίτρανο παράδειγμα ο θάνατος του πατέρα μου. Όμως δεν πρέπει να φοβάται κανείς να λέει την αλήθεια να φοβάται να παλεύει για αυτό που θέλει και ούτε πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος δείχνει ότι τον άκουσε. Εάν λοιπόν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία, θα πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα, κυρίως όπως έκανε ο πατέρας μου και θα πρέπει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και το θάρρος να παλέψουμε για το σωστό. Και ας βρεθούμε νεκροί στο κράσπεδο. Ο πατέρας μου αγαπούσε τη δουλειά του γιατί αγαπούσε την ελευθερία. Όταν τον είχαν ρωτήσει μικρό γιατί δεν γίνεσαι πολιτικός είπε γιατί θέλει να μπορεί να ελέγχει την εξουσία και όχι να διαφθαρθεί από αυτή. Παραφράζοντας τον Νίτσε είχε πει ότι όταν κοιτάξεις το έρεβος, το έρεβος θα κοιτάξει πίσω. Το έρεβος μπορεί να κοίταξε πίσω και μπορεί να σκότωσε τον πατέρα μου. Ποτέ όμως δεν μπήκε μέσα του”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.