Άγιος Δημήτριος: Θλίψη για τον θάνατο του σπουδαίου εικαστικού καλλιτέχνη, Βασίλη Χαρόπουλου





Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών, ο Βασίλης Χαρόπουλος, ένας ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος πολίτης.
Ο Βασίλης Χαρόπουλος γεννήθηκε το 1963 στα Μανιάτικα της Νίκαιας του Πειραιά από οικογένεια με μικρασιατική καταγωγή. Υπήρξε απόφοιτος της Ανωτάτης Σχόλης Καλών Τεχνών Αθήνας στον τομέα χαρακτικής, βαθυτυπίας, λιθογραφίας και μεταξοτυπίας, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν στα Άτομα με Αναπηρία και την τέχνη. Ως αυτοδίδακτος αγιογράφος, δημιούργησε έργα που βρίσκονται σε πολλούς Ιερούς Ναούς, καθώς και σε ατομικές συλλογές.
Ήταν εγγεγραμμένος στο μητρώο εικονογράφων σχολικών βιβλίων νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου του Ο.Ε.Δ.Β., μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων και της Εθνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Τεχνών (ΑΙΑΡ/UNESCO).


Αν και Άτομο με Αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα, λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας διαγνωσμένης από το 1987, ο Βασίλης Χαρόπουλος είχε έντονη συμμετοχή στα κοινά. Διετέλεσε τακτικό μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου τα έτη 2007 και 2008, καθώς και μέλος των Οργανισμών Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας και Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου
Το 2015 έλαβε μέρος στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος Βουλευτής στην Β΄ Περιφέρεια Αθήνας με το Ποτάμι, ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 13-4-2022 και ώρα 15:00 στο Ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου (Παναγίτσα).
Η Διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.