Bουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν με εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Γλυφάδας




Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Γλυφάδας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιου Τομέα Β’3 Αθήνας Θεανώ Φωτίου, Γιάννη Μπαλάφα και Ραλλία Χρηστίδου. Την επίσκεψη πλαισίωσαν, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή στη Γλυφάδα” Τάσος Ταστάνης, ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, ο συντονιστής της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γλυφάδας Δημήτρης Κωτσόβολος και άλλα μέλη της.

Από την πλευρά των εργαζομένων παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γλυφάδας, Κώστας Παπαδόπουλος και άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, αλλά και ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο πάγιο αίτημα για ένταξη στο επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών, στην κάλυψη απαραίτητου εξοπλισμού για την ατομική προστασία των εργαζομένων και στην ενίσχυση του δυναμικού των εργαζόμενων με μόνιμο προσωπικό.

Σε σχέση με ζητήματα που αφορούν το δήμο της Γλυφάδας αναφέρθηκαν στην άρνηση από τη διοίκηση να προβεί στις νομοθετημένες κρίσεις προϊσταμένων στα τμήματα, στην ανάγκη ενίσχυσης και συντήρησης του στόλου και του εξοπλισμού στην καθαριότητα. Καυτό επίσης, παραμένει το ζήτημα του ΧΥΤΑ αλλά και της μηδαμινής ανταποδοτικότητας στο δήμο από την ανακύκλωση. Τέλος, αναφέρθηκαν στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για να αποτρέψουν την πρόθεση για είσοδο εργολαβικών εταιρειών που θα οδηγήσουν στην απομείωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, σε απολύσεις και σε αναπότρεπτες αυξήσεις σε βάρος των δημοτών.   Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν για την ανάδειξη των καίριων προβλημάτων με κάθε πρόσφορο μέσο και την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή. Τόνισαν τη διαχρονική στήριξη στους εργαζόμενους και στα δίκαια αιτήματά του, γεγονός που αποτυπώθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.