Όχι στην απέλαση Σαϊντού! – Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου




Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου χαιρετίζει και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην πρωτοβουλία της Σχολικής Κοινότητας του 1ου Γενικού Λυκείου Αγ. Δημητρίου για την παραμονή του μαθητή Σαϊντού Καμαρά στην Ελλάδα μετά την αίτηση διεθνούς προστασίας που κατέθεσε στη χώρα μας.
Τις επόμενες μέρες θα εξεταστεί στο Β’ βαθμό η αίτηση του Σαϊντού, ο οποίος σε ηλικία μόλις 14 ετών και ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνει την ασφάλεια και θαλπωρή της οικογένειάς του έφτασε στη χώρα μας ως ασυνόδευτος ανήλικος, αναζητώντας ό,τι χρειάζεται ένα παιδί: την ασφάλεια και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να ενταχθεί στην κοινωνία μας, να μορφωθεί σε ελληνικό σχολείο, να περάσει με επιτυχία τις τάξεις και φέτος να ολοκληρώνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στο 1ο Λύκειο του δήμου μας.

Η αίτησή του απορρίφθηκε στον Α’ βαθμό και κινδυνεύει να απωλέσει όσα κατάφερε μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε ότι ο μόχθος και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο θα εκτιμηθούν και ο Σαϊντού θα ολοκληρώσει αυτό που άρχισε: την εκπαίδευσή του και την παραμονή του στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αλληλεγγύης και αληθινής φιλίας.
Για το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Δημήτριου
H Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ειρήνη – Αργυρώ Παληγιάννη Ανδρέας Δούλος



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.