Όμορφο φινάλε για το ανσάμπλ στο 7ο Aphrodite Cup, ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής




Με τον πιο όμορφο τρόπο και με την Εθνική ομάδα του ανσάμπλ να κερδίζει ξανά το χειροκρότημα, γράφτηκε στο Φάληρο ο επίλογος του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup. Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε, σε οργανωτικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, μία απόλυτα επιτυχημένη πρόβα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο ίδιο στάδιο την προσεχή εβδομάδα (18-20 Μαρτίου) και το οποίο φιλοξενεί η χώρα μας για πρώτη φορά.

Η τελευταία ημέρα των αγώνων του Aphrodite Cup περιλάμβανε τους τελικούς οργάνων, τόσο στο ανσάμπλ γυναικών όσο και στο ατομικό γυναικών και νεανίδων. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι αθλήτριες του ελληνικού ανσάμπλ (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), οι οποίες παρουσίασαν για άλλη μία φορά τα προγράμματά τους στα 5 στεφάνια και στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, έχοντας βελτιωμένες εκτελέσεις συγκριτικά με το προηγούμενο διήμερο και δείχνοντας ότι ο χρόνος θα είναι σύμμαχός τους, ώστε να φτάσουν σταδιακά στο υψηλότερο επίπεδο.

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 27,600 βαθμούς στα 5 στεφάνια και 26,233 βαθμούς στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, επιδόσεις που συνοδεύτηκαν από ισάριθμα χρυσά μετάλλια μπροστά από τη Λετονία (26,433 και 22,917 β., αντίστοιχα). Κυρίως, όμως, χάρισαν αυτοπεποίθηση στις νεαρές πρωταθλήτριες ενόψει της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θα συναντήσουν αρκετές ισχυρές ομάδες από την Ευρώπη και την Ασία.

Παράλληλα, στους τελικούς οργάνων της κατηγορίας νεανίδων η Ουρανία Συγκούνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην μπάλα (29,300 β.), την 6η θέση στις κορύνες (25,150 β.) και στην κορδέλα (23,983 β.), ενώ η Ειρήνη Κράλλη κέρδισε επίσης τη 6η θέση στο στεφάνι (25,950 β.).



Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aphrodite Cup και του διοργανωτή συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», Ελένη Μιχοπούλου, έβαλε τον επίλογο τονίζοντας στην Τελετή Λήξης: «Φτάσαμε στο τέλος ενός ακόμη AphroditeCupκαι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να το διοργανώσουμε με πολύ επιτυχημένο τρόπο. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα έχουμε κοντά μας όλες τις χώρες και θα είναι ένας αγώνας αγάπης, ειρήνης και συναδέλφωσης. Θέλω να ευχαριστήσω τους σπουδαίους εθελοντές μας για τις προσπάθειές τους, το προσωπικό της διοργάνωσης και της Ε.Γ.Ο., τα παιδιά του συλλόγου και τους γονείς τους που συνέβαλαν με ανιδιοτέλεια για την επιτυχία της διοργάνωσης, όπως επίσης τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, την Περιφέρεια Αττικής και ειδικά την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, την ΕΤΑΔ Α.Ε., τη Βουλγαρική Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής που μας παραχώρησε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας, όλους εκείνους που μας στηρίζουν για να κρατάμε ζωντανή αυτή τη διοργάνωση. Την Παρασκευή να είστε όλοι ξανά εδώ, στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Τα φώτα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) θα ανάψουν, πλέον, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, την σπουδαιότερη διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας στην Ελλάδα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.Με δεδομένο ότι θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://evest.gr/entries/index.php/fig-world-cup-seat-reservation

Στην είσοδο της εγκατάστασης οι θεατές θα μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να συνεισφέρουν με ποσό 3 € και άνω για την ενίσχυση της Στέγης Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», που φιλοξενεί κακοποιημένα κορίτσια και αποτελεί Κοινωνικό Εταίρο της διοργάνωσης.

Το 7o Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup πραγματοποιήθηκε από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και είναι ενταγμένη στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

Επιπλέον, το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διοργανωθεί από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), θα έχει την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Πηγή: ego-gymnastics.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.