Τηγανητές πατάτες τέλος σε ταβέρνες και σουβλατζίδικα;




Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση, λόγω της μεγάλης έλλειψης πρώτων υλών και ιδίως του ηλιέλαιου. Οι τηγανητές πατάτες που μαγειρεύονται σε ηλιέλαιο είναι το νούμερο ένα υποψήφιο φαγητό που σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού τους τα εστιατόρια και οι ταβέρνες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης αποκάλυψε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις εστίασης στο GRTimes.  


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards




«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το δεκάλιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στην διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.